PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17870/ja_som_slovak-_ty_slovenka---.html

Ja som Slovák, ty Slovenka...

Folklórna atmosféra, ľudové rekvizity, odev, maľby, ale aj účinkujúce deti oblečené v krojoch - tak to vyzeralo počas projektu Ja som Slovák, ty Slovenka, ktorý realizovali v Materskej škole Fraňa Kráľa.

V Materskej škole Fraňa Kráľa v Prešove si povedali: , , Sme takí bohatí, lebo v prítomnosti máme možnosť užívať si poklady z minulosti, ktoré môžu byť súčasťou aj našej budúcnosti.“ A vymysleli školský projekt "Ja som Slovák, ty Slovenka“, ktorý bol zameraný na udržiavanie vzácneho bohatstva našich predkov, ktorý nám zanechali, a ktoré môžeme využívať dodnes a posúvať ho ďalším generáciám. Kedysi totiž bol folklór pre ľudí nielen ich životom, ale aj ich bohatstvom.

Cieľom školského projektu s názvom "Ja som Slovák, ty Slovenka“, bolo poukázať na možnosti využívania prvkov folklóru v predprimárnej edukácii v materskej škole. Taktiež posilňovať úctu k folklóru, spevu, tancu a budovať vzťah k tradíciám a zvykom našich predkov.

Projekt bol zameraný na zachovanie kultúrneho dedičstva, a to konkrétne ľudových piesní nášho šarišského regiónu. V programe zaznelo veľa krásnych piesní v podaní detí z materskej školy Fraňa Kráľa. Priestor, v ktorom sa projekt realizoval, navodil folklórnu atmosféru, ktorú podčiarkovali ľudové rekvizity, odev, maľby, ale aj účinkujúce deti oblečené v krojoch.

Všetci zúčastnení za svoje vystúpenie získali odmenu v podobe medaily, sladkosti a veľkého potlesku. Podujatie ocenili deti aj prítomné publikum.

 
26.3.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1706 krát