Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Koncert pre Martinu a Jána s R. Müllerom, Slovenským komorným orchestrom, K. Koščovou a FS Javorníček - Zmena termínu

Milí priatelia, pre nepriaznivú predpoveď počasia na sobotu 4. mája presúvame Koncert pre Martinu a Jána o dva týždne na sobotu 18. mája 2019. Gro programu sa nemení a v presunutom termíne tak v Gregorovciach vystúpia Richard Müller s kapelou i Slovenský komorný orchester. Nárazový vietor a dážď na mäkkom podloží futbalového ihriska by výrazne komplikovali bezpečnosť pri stavbe pódia a ďalšie prípravné práce. Zlé počasie by podľa aktuálnej predpovede malo pokračovať aj počas samotnej akcie. Veríme, že sa vidíme už o dva týždne v sobotu 18. mája na Koncerte pre Martinu a Jána na futbalovom ihrisku v Gregorovciach. S pozdravom, Tono Repka

Richard Müller, Katarína Koščová, Slovenský komorný orchester, Folklórna skupina Javorníček a viacero zborov z celého Slovenska vystúpi v sobotu 4. mája na Koncerte pre Martinu a Jána v Gregorovciach pri Prešove. Koncert sa uskutoční na prvé výročie plánovaného sobáša Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka.

Slovenský komorný orchester pod vedením Ewalda Danela otvoril Pohodu 2018 koncertom venovaným Jánovi a Martine. S podobným programom sa predstavia aj v Gregorovciach. V ich podaní zaznejú vrcholné diela baroka, romantizmu i súčasnej slovenskej hudby: Vivaldiho Štyri ročné obdobia, Musica Slovaca od Ilju Zeljenku a Dvořákove Biblické piesne, počas ktorých sa k Warchalovcom pridajú zbory z celého Slovenska vrátane domáceho zboru Gregos.
Okrem nich sa predstaví Folklórna skupina Javorníček z Hvozdnice, obce susediacej so Štiavnikom, odkiaľ pochádzal Ján Kuciak a Katarína Koščová.
Hlavnou hviezdou bude Richard Müller, ktorý v Gregorovciach zahrá hodinový koncert s kapelou v zložení Juraj Kuchárek (bicie), Peter Markuljak (gitary), Martin Gašpar (kontrabas), Michal Žáček (dychové nástroje) a Martin Wittgruber (klávesy).

Podujatie sa začne o 14.00 svätou omšou v miestnom kostole Narodenia Panny Márie. Samotný koncert bude od 17.00 na neďalekom futbalovom ihrisku. Súčasťou akcie budú aj vizuálne diela – sochu „Spojili nás“ vystaví Martin Dzurek a Jano Vajsábel, inštaláciu „NEZABUDNEME“ bude realizovať Michal Kačmár.

Z prešovskej hlavnej stanice bude od 13.00 do Gregoroviec a späť premávať kyvadlová doprava, stáť bude okrem stanice aj pri Trojici a pri Šariš parku vo Veľkom Šariši.

Program Koncertu pre Martinu a Jána:
• 17.00 Slovenský komorný orchester
• 18.30 Katarína Koščová
• 19.30 Richard Müller
• 20.45 FS Javorníček

Okrem Pohody sa na akcii podieľa klub Stromoradie a obec Gregorovce.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK