Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Trhovisko Weberova otvára svoje brány

Od pondelka 1.4.2019 sa začala po zimnej prestávke sezóna na trhovisku v starom meste na Weberovej ulici v Prešove.

Trhovisko otvorilo svoje brány od 6:00 h, počas pracovných dní je prevádzka stanovená do 15:00 hod. V sobotu je čas predaja určený od 5:00 do 13:00 h.

Okrem tohto najstaršieho trhoviska si Prešovčania môžu nakúpiť aj na trhovisku Centrum na Sídlisku III na Prostejovskej ulici a na Sídlisku Šváby, kde je prevádzka celoročná.

Trhovisko na Weberovej ulici je dočasné.
Jeho priestory využívajú prevažne drobní pestovatelia, ktorí ponúkajú vypestované prebytky. Najväčší predajný ruch na tomto trhovisku je v letných mesiacoch júl a august. Začiatkom jesene predávajúci ponúkajú tovar na zimné predzásobenie.

Najviac navštevovaným je trhovisko Centrum.
Okrem predaja ovocia a zeleniny sú na tomto trhovisku k dispozícii aj uzamykateľné stánky s trvalým stanovišťom na predaj textilu a drobného tovaru. Na trhovisku sa nesmú predávať potraviny, ktoré musia byť uskladnené v chlade, ako mäso a mäsové a mliečne výrobky.

Najmenšie trhovisko v Prešove je na Sídlisku Šváby.
Každé trhovisko je vybavené sociálnym zariadením, prívodom vody a nádobami na komunálny odpad s pravidelným odvozom.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK