PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17896/jarna_deratizacia.html

Jarná deratizácia

V týchto dňoch realizuje mesto Prešov pravidelnú celoplošnú deratizáciu verejných priestranstiev. Je potrebné sledovať informačné nálepky.

Deratizácia na území mesta Prešov je vykonávaná prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti, ktorá realizuje činnosti v súlade s právnymi predpismi. Práce sú vykonávané podľa harmonogramu. Dnes sa začalo sídliskom Sekčov, pokračovať sa bude v centre mesta, následne sa bude deratizovať na Sídlisku III, Sídlisku Šváby, na Solivare a v ostatných častiach mesta. Časový harmonogram realizácie bude operatívne upresňovaný v závislosti od poveternostných podmienok.

Celoplošná deratizácia prešovských verejných priestranstiev je zabezpečená v troch fázach, pričom 1. fáza tzv. jarná sa uskutoční do 15.4.2019. V prípade mimoriadnych situácií sa deratizácia uskutočňuje aj mimo harmonogramu.

V rozpočte mesta Prešov je na všetky tri fázy deratizácie verejných plôch vyčlenených 15 000 €, za jednu fázu tak mesto zaplatí sumu do 5 000 €.

Mesto upozorňuje občanov na možnosť výskytu omámených hlodavcov, čo je sprievodným javom priebehu účinnej deratizácie. V prípade výskytu uhynutých hlodavcov, alebo iných uhynutých zvierat na území mesta Prešov dlhšie ako 2 hodiny, prosíme občanov o bližšie popísanie miesta výskytu prostredníctvom služby na webe mesta www.presov.sk a formulára „Nechajte nám správu“ (vpravo dole na stránke).

 
5.4.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1981 krát