PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17905/vpresove_dal_night_run_moznost_zaziarit_stovkam_bezcov.html

V Prešove dal Night Run možnosť zažiariť stovkám bežcov

V piatok 5. apríla sa Hlavná ulica v Prešove naplnila stovkami bežcov, ale aj fanúšikov. Po úspešnom prvom ročníku Prešov Half Marathonu, tak má mesto za sebou aj svoju premiéru behu Prešov Night Run, v ktorom sa na štart postavilo sedemsto účastníkov.
Prešov Night Run 1. ročník 2019

Organizátorom Prešov Half Marathonu pod záštitou primátorky mesta Prešov Ing. Andrey Turčanovej, predsedu Prešovského samosprávneho kraja PaedDr. Milana Majerského PhD. , a dekana Fakulty športu PU doc. PaedDr. Pavla Ružbarského PhD. sa tak podarilo „rozbehnúť“ bežeckú sezónu.

Zážitkový beh splnil všetky očakávania. Hromadný štart organizátori naplánovali na 19:15, teda pár minút po tom, ako zašlo slnko, aby podčiarkli jedinečnosť tohto okamihu. Okrem emotívnej atmosféry v zóne štart/cieľ na Hlavnej ulici, boli aj ďalšie časti mesta rozžiarené svetelným inštaláciami. Bežcov na trati zabávali skvelí pouliční umelci, DJ-i, bubeníci a taktiež tanečnice. V neposlednom rade do atmosféry prispeli účastníci svojou dobrou náladou a fantastickými výkonmi. „Mal som tú možnosť sa v priebehu podujatia porozprávať so zopár účastníkmi, niektorí bežali na takom podujatí dokonca prvýkrát. Tá energia, ktorá z nich šla, tie pocity šťastia, ktoré po dobehnutí mali, ma dokonale utvrdili v tom, že táto práca má zmysel, “ hovorí business manager podujatia Peter Schmiedl.

Bežci si mohli vybrať z 5 alebo 10 km vzdialenosti, počas ktorej na nich dohliadali desiatky pracovníkov kompletnej zdravotnej starostlivosti. Nechýbal ani červený koberec, po ktorom si do cieľa dobehli po svoju medailu všetci účastníci. Night Run sa tak zaobišiel bez jediného zranenia či diskvalifikácie. „Už teraz sa teším na ďalšie podujatie Prešov Half Marathon 2019. Bude to veľké, epické a určite sa máte na čo tešiť, “ dodáva na záver Peter Schmiedl.

 
9.4.2019 | Autor: TEAM Prešov Half Marathon | Šport | čítané: 1337 krát