PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17922/vynimka_na_dojazd_nakladnych_vozidiel.html

Výnimka na dojazd nákladných vozidiel

Prezídium Policajného zboru povoľuje na piatok, 19. apríla 2019 a na pondelok 22. apríla 2019 všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenskej republiky. Ak si to však bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti budú aj napriek tejto výnimke oprávnení zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas, alebo mu prikázať smer jazdy.

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dni pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Aby sa nákladné autá nehromadili v blízkosti štátnej hranice Slovenskej republiky s okolitými krajinami, v ktorých uvedený deň nie je vyhlásený za štátny sviatok, polícia vyšla v ústrety vodičom nákladných vozidiel a povolila výnimku na ich dojazd na územie Slovenska.

 
18.4.2019 | Autor: Denisa Baloghová | Doprava | čítané: 1262 krát