PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17926/tatran_porazil_slavny_west_ham_united.html

Tatran porazil slávny West Ham United

Nádejní futbalisti kategórie U11 1. FC Tatran Prešov odohrali kvalitné zápasy na turnaji „This is my sen“ v Trenčíne. Teší ich hlavne výhra nad rovesníkmi z anglického klubu West Ham United.

„Turnaj v Trenčíne mal veľmi vysokú úroveň po všetkých stránkach. "This is my sen" určite patrí medzi najlepšie turnaje v Európe pre kategóriu prípravok. Počas troch dní odohralo družstvo 15 kvalitných zápasov. Mali pritom možnosť konfrontácie s top akadémiami Slovenka, Česka a Poľska. Samozrejme vrcholom boli zápasy proti družstvám West Hamu, Neapolu a Fenerbahce.

Pre chalanov to bola obrovská skúsenosť, možnosť konfrontácie s celkami, ktoré rovnako ako 1. FC Tatran Prešov pracujú výborne s mládežou. Najlepší výkon sme podali v zápase s MŠK Žilina, ktorý sme paradoxne nešťastne prehrali 1:2. V zápase sme si však vypracovali množstvo gólových príležitostí. Ozdobou nášho úsilia bol zápas proti jednej z najlepších akadémií Londýnskemu West Hamu United, chlapci v zápase siahali na dno svojich síl a dosiahli fantastický výsledok 1:0. West Ham na turnaji prehral len s víťazom turnaja Fenerbahce Istanbul a 1. FC Tatranom Prešov.

Na turnaji sme, ale doplatili na slabú finálnu fázu a streli sme len šesť gólov. Náš najlepší strelec Philip Palša strelil štyri z nich. Vynieslo nám to konečné 14.miesto a 11 bodov. Turnaj nám samozrejme odhalil naše slabé stránky, na ktorých musíme pracovať.

"Chalanom chceme poďakovať za reprezentáciu klubu 1. FC Tatran Prešov a mesta Prešov, “ zhodnotil turnaj tréner kategórie U11 Ján Novák.

1. FC Tatran Prešov na turnaji "This is my sen" v Trenčíne reprezentovali:
Timko - Rabatin, Sčislák, Polaščák, Blaško, Palša, Molčan, Kozel, Breznoščák, Fabián, Bystroň, Bilas a Sudimák. Tréneri: Mäsiarik a Novák.

Výsledky 1. FC Tatran Prešov na turnaji:
1. FC Tatran Prešov – AS Trenčín biely 0:0
1. FC Tatran Prešov – West Ham United 1:0 gól: Sudimák
1. FC Tatran Prešov – MŠK Žilina 1:2 gól: Palša
1. FC Tatran Prešov – Górnik Zabrze 1:0 gól: Palša
1. FC Tatran Prešov – Slovan Bratislava 0:3
1. FC Tatran Prešov – 1. FC Slovácko 0:1
1. FC Tatran Prešov – FC Spartak Trnava 0:0
1. FC Tatran Prešov – AS Trenčín červení 1:0 gól: Palša
1. FC Tatran Prešov – Zaglebie Lubin 1:2 gól: Molčan
1. FC Tatran Prešov – AC Sparta Praha 0:4
1. FC Tatran Prešov – SK Slavia Praha 0:1
1. FC Tatran Prešov – Baník Ostrava 0:1
1. FC Tatran Prešov – Fenerbahce 0:2
1. FC Tatran Prešov – Zbrojovka Brno 0:2
1. FC Tatran Prešov – SSC Neapol 1:2 gól: Palša

 
19.4.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2033 krát