Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Malá Logická Olympiáda je určená predškolákom

Takmer dvetisíc predškolákov z celého Slovenska sa zapojí do celoslovenskej súťaže v logickom myslení. Malá Logická Olympiáda preverí jednoduché logické funkcie, tvorenie pojmov, pamäť, počítanie a precvičovanie jemnej motoriky.

Obľúbená súťaž predškolákov patrí medzi projekty celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. Organizátorom projektov je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Odborným garantom súťaže predškolákov je učiteľ a špeciálny pedagóg Ľuboš Lukáč.

Testovanie logického myslenia Malej Logickej Olympiády sa uskutoční v priebehu mája – decembra 2019 v priestoroch a réžii zaregistrovaných materských škôl. Pre súťažiace deti sú pripravené certifikáty o absolvovaní Malej Logickej Olympiády. Materská škola zvolí vhodný spôsob testovania logického myslenia detí – samostatne písomnou formou alebo spoločným riešením kolektívu detí, napr. pri počítači či interaktívnej tabuli.

Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i život samotný. Celoslovenská súťaž Malá Logická Olympiáda je jedinou svojho druhu na Slovensku určená pre predškolákov. Počas predchádzajúcich (troch) ročníkov sa do súťaže zapojilo takmer šesťtisíc predškolákov.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK