PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17962/slovenskym_hokejistom_fandi_klub_nadanych_deti_presov.html

Slovenským hokejistom fandí Klub nadaných detí Prešov

Májové stretnutie nadaných detí v Prešove bolo venované Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji. Školáci pripravili pre slovenských hokejistov krásne kresbičky a nechýbali rôzne želania. Klub nadaných detí Prešov drží slovenským hokejistom palce!

Medzinárodný hokejový turnaj reprezentačných mužstiev je najdôležitejší hokejový turnaj na svete. Samotné Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa po prvýkrát konali v roku 1920 ako súčasť hier VII. Olympiády v Antverpách. Od roku 1930 sa konajú každoročne (okrem rokov 1940 – 1946, či olympijských rokov 1980, 1984, 1988). Predchodcom majstrovstiev sveta boli Majstrovstvá Európy.

83. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa konajú na Slovensku. Sú to druhé majstrovstvá sveta na hokejovom Slovensku. Čo nás potešilo je fakt, že slovenský tím zabojuje v úvodnej skupine neďaleko nášho mesta – v Košiciach.

Fanúšikovia z Klubu nadaných detí poznajú našich hokejistov a držia „našim“ palce. Spoločne nezabudnú na žiaden zápas a predpovedajú jednoznačne medailové umiestnenie.

Na stretnutí prešovských nadaných detí sa spomínal nielen hokej. Jednotlivé odkazy pre slovenských hokejistov dali deti na „papier“ a spoločne s kresbičkami ich (už čoskoro) dostanú naši reprezentanti.

 
13.5.2019 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1059 krát