Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Delňa v novom šate – architektonická súťaž

Prírodné kúpalisko Delňa bolo po dlhé roky miestom nielen letnej rekreácie, ale obľúbenou oddychovou lokalitou. Mnohí Prešovčania na letá strávené na Delni radi spomínajú a určite si želajú, aby ju mohli využívať celoročne. Mesto Prešov preto aj naďalej pokračuje v jej zveľaďovaní.

S takým zámerom bola nedávno ukončená nielen rekonštrukcia inžinierskych sietí, ktorá zaistí najmä bezpečnosť areálu, ale aj aktuálne prebiehajúca súťaž architektonických návrhov. Delňa by mala dostať nový šat, a najmä také vybavenie, ktoré vedia návštevníci využiť pri oddychu celoročne, či už hovoríme o športoviskách, detských a workoutových ihriskách, oddychových zónach, ale aj úplne praktických súčastiach ako sú sociálne zariadenia.

Takto sa vráti na Delňu život a Prešovčania budú mať ďalšie pekné miesto, kam môžu chodiť oddychovať, ale rovnako zažiť kvalitné kultúrne podujatia. Jedným z nich je aj obľúbený Dobrý festival, ktorý je s areálom Delne spätý už niekoľko rokov a Prešovčania sa naň každoročne tešia.

Delňa je výnimočná nielen svojou atmosférou, ale aj tým, že patrí medzi biocentrá a je súčasťou územného systému ekologickej stability. To všetko by architekti zapojení do súťaže mali vo svojich návrhoch zohľadniť a podčiarknuť tak výnimočnosť tohto miesta. Súťaž potrvá do konca mesiaca máj.

POZNÁMKA PRE ODBORNÚ VEREJNOSŤ: Súťažné návrhy je potrebné odovzdať elektronicky cez EVO aj fyzicky na predpísaných pevných paneloch do podateľne Mestského úradu do 31. 05. 2019 do 15:00 hod. Ponuky alebo žiadosti o účasť sa musia zasielať elektronicky http://evo.gov.sk/evo

Všetky potrebné informácie sú dostupné na:
https://www.uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/400597

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK