Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FK Ekoprim Prešov má za sebou vydarenú sezónu

Futsalovému klubu FK Ekoprim Prešov priniesol uplynulý ročník viaceré radostné chvíle. Muži sa stali víťazmi druhej ligy Východ a získali možnosť opäť hrať v najvyššej slovenskej súťaži. Ženy zažili pod hlavičkou FK Prešov premiéru v prvej lige, v ktorej obsadili štvrtú priečku. Darilo sa aj juniorským tímom. Tie opäť dosiahli medailové pozície.

FK  Ekoprim Prešov
FK Ekoprim Prešov

A-tím vyhral druhú ligu
Prešovu priniesla ovocie práca s mládežou. Do tímu mužov prešli viacerí juniori a spoločne so skúsenejšími, stabilnými hráčmi vytvorili partiu, ktorá vybojovala v druhej lige prvé miesto. „Za roky odriekania a driny v našom klube treba poďakovať „starým“ D. Štýlovi, Krempovi, Šolimu, Harčarovi, Šulimu a iným, v neposlednom rade aj brankárom Chovanovi, Kapimu a Lipimu. V mužstve to veľmi dobre zafungovalo, bola vynikajúca chémia. Vyhralo druhú ligu a má možnosť hrať opäť v extralige, “ povedal na úvod manažér prešovského klubu Dušan Michalčík.

Robia všetko pre návrat do extraligy
Ekoprim si vybojoval právo účasti v najvyššej súťaži po troch rokoch. Do extraligy sa zatiaľ neprihlásil. Termín odovzdania prihlášky je na prelome júna a júla. „To, či sa prihlásime, závisí od viacerých faktorov. Vo veľkej miere to bude závisieť od toho, či nájdeme partnera a samozrejme od financií. Hľadáme partnera, s ktorým by sme dokázali náš klub posunúť o krok ďalej. O futsal majú záujem diváci i hráči. Potrebné je však vytvoriť podmienky na tréningový proces, regeneráciu, vyššie sú cestovné i ďalšie náklady. Usilujeme sa však robiť všetko pre to, aby sa futsalová extraliga v Prešove hrala, " informoval D. Michalčík.

Úspešní juniori aj ženy
Vedeniu klubu sa v minulej sezóne podarilo splniť sen o družstve žien. Hráčky Prešova hrali v extralige, v ktorej obsadili 4. miesto. „Na galavečere top futsal v Banskej Bystrici bola naša hráčka Diana Macková vo verejnom hlasovaní vyhlásená za najlepšiu futsalistku roka. Pre reprezentantku Slovenska vo futsale je to tiež veľmi pekné ocenenie, " poznamenal manažér klubu.

Prešovskému futsalu sa darí aj práca s mládežou. V sezóne 2017/2018 vyhrala osemnástka prvú ligu i Slovenský pohár, hráči do dvadsať rokov obsadili v prvej lige druhé miesto a v Slovenskom pohári boli tretí. Tím do dvadsať rokov aj v tejto sezóne potvrdil kvalitu prešovského futsalu. V extralige i Slovenskom pohári obsadil druhé miesto. „V lige dalo naše družstvo najviac gólov a inkasovalo ich najmenej. Najlepším brankárom v lige sa stal Marek Šulík, najlepším strelcom Filip Marton s tridsiatimi tromi gólmi. Kristián Medoň bol v all stars ligy. Juniori tvoria výbornú partiu a silný tím. Chcel by som tiež poďakovať rodičom a učiteľom, ktorí chlapcom vychádzajú v ústrety.“

Reprezentovali na OH mládeže
Veľký úspech dosiahli traja hráči Prešova. Kristián Medoň, Jakub Filip a Tibor Boháč reprezentovali Slovensko na olympijských hrách mládeže, ktoré sa konali v Buenos Aires. Reprezentačným trénerom bol Prešovčan Lukáš Vrbovský, ktorý je kormidelníkom juniorov aj v prešovskom klube. „Lukáš pracuje s našimi juniormi už viac rokov a za vynikajúcu robotu s nimi si zaslúži uznanie. Bronzovú pozíciu v extralige dosiahli juniori do sedemnásť rokov. Chlapci a dievčatá, ktorí a ktoré majú záujem hrať futsal, neváhajte a príďte to skúsiť na tréningy, kontakty nájdete na našej webovej stránke, " dodal Dušan Michalčík.

FK  Ekoprim Prešov

FK Ekoprim Prešov
FK  Ekoprim Prešov

FK Ekoprim Prešov
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK