Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Dobrovoľníctvo spája mesto a kraj

Obľúbený festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa v Prešove začína už 20. mája. Tento rok má podujatie nový názov a rozšírilo sa na celý Prešovský kraj.

Milujem svoje mesto
Milujem svoje mesto

Vlani sa v Prešove uskutočnil 2. ročník festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti „Milujem svoje mesto”, ktorého cieľom bola dobrovoľnícka pomoc pri úprave a skrášlení Prešova.

Tento rok sa do projektu k mestu Prešov pripojil aj Prešovský samosprávny kraj na čele s predsedom Milanom Majerským a primátormi okresných miest.

Festival má nový názov Milujem svoje mesto – Milujem svoj kraj a jeho motto je: Urobme niečo pre naše mesto len tak... Dobrovoľníkov, ktorí sa v rámci festivalu rozhodli pomôcť, môžete v Prešove stretnúť už počas budúceho týždňa, od 20. do 24. mája 2019. Sú medzi nimi nielen žiaci a študenti, ale všetci, ktorí majú záujem upratať a skrášliť mesto, v ktorom bývajú.

Okrem upratovania sa budú čistiť aj trávnaté porasty od odpadkov, stĺpy verejného osvetlenia od plagátov, ale upraví sa aj okolie škôl, športových areálov či vodnej nádrže Delňa.

Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto – Milujem svoj kraj v Prešove zakončíme Evanjelizačným koncertom v piatok 24. mája o 15.00 na Hlavnej ulici. Vystúpi slovenská gospelová hudobná skupiny Timothy.

V roku 2017 sa 1. ročníka festivalu Milujem svoje mesto zúčastnilo približne 1500 dobrovoľníkov a o rok neskôr ich počet stúpol na 3300. Dobrovoľníkmi boli najmä žiaci a študenti z prešovských základných a stredných škôl. Mnohí sa tohto projektu zúčastnili už aj v predchádzajúcich ročníkoch.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK