PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17983/novy_rocnik_florball_sk_ligy_zacina_registraciou-_uz_je_spustena-.html

Nový ročník Florball SK ligy začína registráciou. Už je spustená.

Florbalový ošiaľ bude pokračovať. Základným a stredným školám na území Prešova dávame už teraz do pozornosti začiatok registrácie do nového ročníka 2019/20 skvelého školského športového projektu floorbal SK LIGA.

Prihláste sa on line na www.skliga.sk a o rok si môžete užívať fantastické finále v Tatralandii. Pozor! Prihlasovanie trvá len do 30.6. 2019.

Na ako ihrisku sa budú hrať zápasy?
Štandardné rozmery IFF ihriska sú 40x20m, pričom ihrisko je ohraničené autorizovanými mantinelmi. Každá škola však zorganizuje svoj domáci zápas kvalifikačnej skupiny na takom ihrisku, ako jej umožňujú priestorové možnosti domovskej telocvične. Dôležité však je, aby sa zápasy hrali so štandardným bránkami pre florbal, teda 160 x 115 cm.

Kto vám môže pomôcť s organizáciou zápasov v kvalifikačnej skupine?
Projekt floorball SK LIGA podporujú na Slovensku viaceré skvelé florbalové kluby a sú pripravené vám nielen poradiť a pomôcť s tréningami alebo pravidlami, ale mnohokrát aj poskytnúť na súťažné zápasy mantinely, bránky, či zabezpečiť rozhodcov, zapisovateľa, alebo dokonca aj športovú halu, kde si môžu vaši hráči vychutnať atmosféru veľkých zápasov na ozajstnom ihrisku. Zoznam týchto klubov, spolupracujúcich s floorball SK LIGA priebežne aktualizujeme a nájdete ho na web stránke www.skliga.sk

Ako dlho bude trvať 1 zápas
Zápas kvalifikačnej skupiny sa bude hrať 2x15 minút hrubého času, teda bez zastavovania času pri prerušení hry. Polčasová prestávka je max. 5 minút. V prípade nerozhodného výsledku sa uskutočnia vždy po 3 samostatné nájazdy až do chvíle, kedy prvá, resp. druhá, resp. tretia až x-tá ukončená séria nájazdov neurčí víťaza zápasu.

ZAPISOVANIE VÝSLEDKOV A HRÁČSKE STATISTIKY ...
Výsledky zápasov, súpisky, mená autorov gólov a prihrávok na góly bude do on-line systému Rufus zapisovať vždy učiteľ z "domáceho" družstva. Rufus má však aj mnohé ďalšie skvelé funkcie. Vďaka Nadácii TV JOJ ich školy, zapojené do floorball SK LIGY, získajú na celý školský rok 2019/2020 zdarma. Školy zároveň neplatia žiaden poplatok za registráciu do súťaže. Všetky zapísané výsledky nájdete na oficiálnom webe súťaže www.skliga.sk

Na koho sa mám v prípade otázok o priebehu projektu obrátiť?
Kontaktujte nás kedykoľvek to budete potrebovať. Aby sme tak rozsiahlu komunikáciu zvládli, pošlite nám email na adresu info@skliga.sk a my sa s Vami čo najrýchlejšie spojíme. Ak to bude nutné a zanecháte nám svoje tel. číslo, budeme Vám volať. A aby sa nezabudlo ... floorball SK LIGA nájdete aj na webe (www.skliga.sk) a facebooku Floorball SK LIGA, Či Nadácia TV JOJ! Nadácia TVJOI si vyhradzuje právo v prípade nedostatočného záujmu škôl, či nenaplnenia rozpočtu projektu, pozastaviť realizáciu tohto športového projektu v rámci celej SR alebo len v konkrétnom kraji, oblasti, meste, či kvalifikačnej skupine.

Nadácia TV JOJ si vyhradzuje právo zmeny v pravidlách súťaže a výklade pojmov, zaväzuje sa však túto skutočnosť oznámiť všetkým prihláseným školám.

DEFINÍCIA POJMOV
Oficiálny názov celonárodnej Športovej súťaže, organizovanej v šk. roku 2019/2020, je "floorball SK LIGA". Organizátorom projektu je Nadácia TV JOJ. Súťaž pozostáva z troch fáz - prvá fáza - zápasy v kvalifikačných skupinách o postup na krajský turnaj, druha fáza - krajské turnaje o postup na celonárodný finálový turnaj a tretia fáza - celonárodný finálový turnaj víťazov jednotlivých krajských turnajov. Kvalifikačnú skupinu tvoria ideálne 4, minimálne však 3 školské tímy chlapcov, alebo dievčat, buď z toho istého mesta, alebo blízkych miest a obcí tak, aby mohli školy reálne odohrať kvalifikačné zápasy.

Kto sa môže do súťaže registrovať na www. SKLIGA.sk ?
Do projektu floorball SK LIGA je možné prihlásiť sa v 5 samostatných kategóriách. Pre základné školy však platí pravidlo, že prihlasujú a odohrajú súťažné zápasy vždy s oboma tímami, teda s tímom dievčat aj tímov chlapcov.

2. stupeň základné školy a 8-ročné gymnáziá - dievčatá
V tejto vekovej kategórii súťažia samostatne družstvá žiačok 2. stupňa základných škôl alebo 8-ročných gymnázií, pričom vek hráčok k 1.9.2019 je maximálne 15 rokov vrátane. Členom družstva konkrétnej školy môžu byť iba žiačky, ktorí túto školu počas školského roka riadne navštevujú.

2. stupeň základné školy a 8-ročné gymnáziá - chlapci
V tejto vekovej kategórii súťažia samostatne družstvá žiakov 2. stupňa základných škôl alebo 8-ročných gymnázií, pričom vek hráčov k 1.9.2019 je maximálne 15 rokov vrátane. Členom družstva konkrétnej školy môžu byť iba žiaci, ktorí túto školu počas školského roka riadne navštevujú.

Stredné školy - dievčatá
V tejto vekovej kategórii súťažia samostatne družstvá študentiek stredných škôl alebo 8-ročných gymnázií nad 15 rokov, pričom vek hráčok k 1.9.2019 je minimálne 15 rokov a viac. Členom družstva konkrétnej školy môžu byť iba študentky, ktoré túto školu počas školského roka riadne navštevujú.

Stredné školy - chlapci
V tejto vekovej kategórii súťažia samostatne družstvá študentov stredných škôl alebo 8-ročných gymnázií nad 15 rokov, pričom vek hráčov k 1.9.2019 je minimálne 15 rokov a viac. Členom družstva konkrétnej školy môžu byť iba študenti, ktorí túto školu počas školského roka riadne navštevujú.

Ozbrojené sily SR-muži
V tejto novo vytvorenej kategórii súťažia samostatne družstvá vojakov, či vojenských študentov - mužov, z akéhokoľvek útvaru ozbrojených síl SR. Každý útvar, či vysokú vojenskú školu však môže reprezentovať' vždy iba jeden tím mužov.

Časový harmonogram projektu ...
Termíny turnajov základných kvalifikačných skupín budú dva. Prvé kolo zápasov sa bude v školskom roku 2019/20 hrať v septembri/októbri 2019-konkrétny deň turnaja i miesto si dohodnú samotné školy. Druhé kolo, tzv. odvety, sa odohrajú v novembri/decembri 2019. Dobre si preto tieto termíny zapíšte do Vašich kalendárov. Do 30.08.2019 zverejníme na webe www.skliga.sk rozdelenie škôl do kvalifikačných skupín, aby sa tímy mohli komfortne včas pripraviť. Po absolvovaní týchto dvoch turnajov spoznáme víťazov kvalifikačných skupín, ktorí postupujú na krajský turnaj. Do úvahy však berieme len tie výsledky, ktoré učitelia zapíšu do on-line systému Rufus. Školské tímy teda odohrajú 3 "domáce" zápasy a 3 zápasy u súperov - tzn. každý s každým plus odveta. Výsledné poradie tímov a víťaz kvalifikačnej skupiny sa určuje po odohratí všetkých 6-tich zápasov. Zápasy sa môžu hrať po dohode škôl v konkrétne kvalifikačnej skupine počas vyučovania, po vyučovaní, alebo počas víkendu. Tzv. "domáce" zápasy a zápasy u súpera (odvety sa môžu odohrať aj turnajovým spôsobom v prípade, že sa na tom školy v konkrétnej kvalifikačnej skupine dohodnú a to z organizačných, cestovných, finančných, čí časových dôvodov. Podstatné je, aby mužstvá odohrali spolu 6 zápasov, Číže s každým z 3 súperov po dva zápasy. V januári až apríli 2020 sa podľa Nadáciou TV JOJ schválených termínov uskutočnia krajské turnaje, pričom víťazí postupujú na celonárodný finálový turnaj.

Termín a miesto celonárodného finále, ktoré nasleduje po odohratí všetkých krajských turnajov, oznámi Nadácia TV JOJ najneskôr 1 mesiac pred jeho konaním. V rovnakom termíne zverejní Nadácia TV JOJ pravidlá celonárodného finálového turnaja.

 
20.5.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1378 krát