Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja

Široká verejnosť sa opäť môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery z Prešovského kraja. Siedmy ročník súťaže Choď a foť vyhodnotí odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Jano Štovka. Súťaž je spojená s putovnou výstavou najkrajších fotografií.

Fotosúťaž Choď a foť je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom. Už po siedmy raz ju pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Hlavným cieľom fotosúťaže je predstaviť zaujímavosti Prešovského kraja prostredníctvom fotografií a putovnej výstavy. Záujem o súťaž každoročne rastie, do predošlého ročníka bolo prihlásených 493 fotografií od 155 autorov.

Súťaž trvá do 15. októbra 2019. K dispozícii sú štyri tematické kategórie: 1. Príroda, 2. Kultúra, tradície a história, 3. Black & white a  4. Šport,  športové aktivity. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území Prešovského kraja.

„Fotosúťaž ponúka priestor všetkým, ktorých očaril Prešovský kraj a chcú sa so svojimi dielami podeliť aj s verejnosťou. Či už sú to Vysoké Tatry, Pieniny, Poloniny, drevené chrámy, hrady, zákutia miest alebo ľudia, tradície či momentky, ktoré fotografov zaujali pri potulkách krajom. Na všetky zábery sa budeme tešiť, “ pozýva do súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

O víťazoch v štyroch kategóriách rozhodne odborná porota, ktorej bude opäť predsedať známy fotograf Jano Štovka, ktorý má na konte viacero celosvetových ocenení. Svojho favorita vyberú i fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na Facebooku. Odmenou sú nielen vecné ceny, ale aj putovná výstava víťazov a finalistov fotosúťaže. Výstava sa každoročne začína vernisážou v Divadle Jonáša Záborského v Prešove a putuje ďalej po Slovensku, ale aj do zahraničia. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čím sa zážitok zo záberov ešte viac umocňuje.

Aktuálna putovná výstava z predošlého ročníka fotosúťaže sa v máji presunula do Kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka v Pieninách, návštevníci ju môžu vidieť v Dome zdravia.

V minulom roku v súťaži výrazne upútala mladá autorka z Bardejova Karin Kaľatová. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch Ďakujem, Pane Bože získala ocenenie Grand Prix. Fotografia zároveň získala prvé miesto v kategórii Kultúra, tradície a história. Autorka oslovila porotu i ďalšími zábermi, prvenstvo si odniesla aj v kategórii Black & white.

Prípravy na leto v Prešovskom kraji
KOCR Severovýchod Slovenska v rámci svojej činnosti realizuje viacero aktivít na rozvoj cestovného ruchu. Jednou z nich letný projekt LEGENDARIUM určený rodinám s deťmi. Spolu 20 oblastí kraja predstaví dvadsiatka legendárnych hrdinov. Na vyše 50 miestach budú môcť návštevníci získať súťažné nálepky, ktoré využijú ako zľavy na vstupy alebo môžu nálepky zaslať do záverečného žrebovania. „Farebné nálepky legendárnych hrdinov budú návštevníci zbierať do originálneho komiksu, ktorý ich prevedie svetom legiend, záhad aj zábavy. Komiks s príbehmi pripravil ilustrátor Juraj G. Mandel, “ uviedol Janoško. Projekt je výnimočný tým, že spája rôzne typy prevádzkovateľov do jednej spoločnej myšlienky – priniesť turistom zážitky a spoločne propagovať Prešovský kraj. Letné putovanie s legendami sa začne 15. júna a potrvá do 15. septembra 2019.

K aktivitám patrí aj aktuálna propagácia Prešovského kraja pri príležitosti MS v hokeji. V ubytovacích zariadeniach v Prešove, Košiciach a okolí sú umiestnené propagačné materiály s tipmi na výlety, propagácia prebieha aj vo fan zónach.

1. miesto - Black & white_Karina Kaľatová - Nedeľa, Bogliarka, okr. Bardejov
2. miesto Kultúra, tradície a história_Ivana Onderová - Chvíle u pradeda, obec Strihovce, okr. Snina
3. miesto Príroda_Ľubomír Majerský - Za_dažďovou_stenou, Pieniny
GRAND PRIX a 1. miesto - Kultúra, tradície a história_Karina Kaľatová - Ďakujem, Pane Bože, skanzen v Bardejovských Kúpeľoch
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK