Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Rekonštrukcia križovatky ulíc Arm. gen. L. Svobodu-Pod Táborom-Jurkovičova je ukončená

Ďalší krok vpred pre zlepšenie dopravy v Prešove. Rekonštrukcia križovatky ulíc Arm. gen. L. Svobodu – Pod Táborom a Jurkovičova je ukončená a vodiči ňou tak už môžu prejsť bez dopravných obmedzení.

„Teší ma, že sa postupnými krokmi zlepšuje dopravná situácia v meste, najmä v lokalitách, kde je mimoriadne zhustená premávka. Verím, že rekonštrukcia tejto križovatky bude viesť k vyššej bezpečnosti nielen pre vodičov, ale aj pre chodcov a cyklistov, “ uviedol viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba.

V rámci tejto rekonštrukcie sa doplnil samostatný pruh pre odbočenie vľavo a opravili sa aj jednotlivé komunikácie. Pribudla cestná svetelná signalizácia, ktorá umožnila plynulejšie, prehľadnejšie, no najmä bezpečnejšie odbočovanie vozidiel z hlavnej do vedľajších ulíc a naopak. Priechod pre chodcov a cyklistov je vďaka tejto svetelnej signalizácii takisto oveľa bezpečnejší.

Rekonštrukciu križovatky ocenili aj rodičia, ktorí vozia svoje deti do Základnej školy na Šrobárovej ulici. Pre zvýšený pohyb vozidiel bolo totiž pre nich odbočovanie často komplikované a nebezpečné.

Nezabudlo sa ani na parkoviská. V tejto lokalite pribudlo celkom 37 nových parkovacích miest, z toho 7 pred areálom ZŠ Šrobárova. Pribudli tiež chodníky pre vyššiu bezpečnosť a rozšírilo sa aj verejné osvetlenie.

Rekonštrukcia zahŕňala aj vytvorenie mini okružnej križovatky v mieste jestvujúcej križovatky ulíc Jurkovičova a Šrobárova pre lepšie otáčanie osobných áut.

Rekonštrukčné práce realizovala firma Doprastav, a.s. Celkové náklady boli v objeme 1 363 227,65 eur vrátane DPH.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
Mesto sa púšťa do opráv predstaničných priestorov
V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK