PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18007/rekonstrukcia_krizovatky_ulic_arm-_gen-_l-_svobodu-pod_taborom-jurkovicova_je_ukoncena.html

Rekonštrukcia križovatky ulíc Arm. gen. L. Svobodu-Pod Táborom-Jurkovičova je ukončená

Ďalší krok vpred pre zlepšenie dopravy v Prešove. Rekonštrukcia križovatky ulíc Arm. gen. L. Svobodu – Pod Táborom a Jurkovičova je ukončená a vodiči ňou tak už môžu prejsť bez dopravných obmedzení.

„Teší ma, že sa postupnými krokmi zlepšuje dopravná situácia v meste, najmä v lokalitách, kde je mimoriadne zhustená premávka. Verím, že rekonštrukcia tejto križovatky bude viesť k vyššej bezpečnosti nielen pre vodičov, ale aj pre chodcov a cyklistov, “ uviedol viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba.

V rámci tejto rekonštrukcie sa doplnil samostatný pruh pre odbočenie vľavo a opravili sa aj jednotlivé komunikácie. Pribudla cestná svetelná signalizácia, ktorá umožnila plynulejšie, prehľadnejšie, no najmä bezpečnejšie odbočovanie vozidiel z hlavnej do vedľajších ulíc a naopak. Priechod pre chodcov a cyklistov je vďaka tejto svetelnej signalizácii takisto oveľa bezpečnejší.

Rekonštrukciu križovatky ocenili aj rodičia, ktorí vozia svoje deti do Základnej školy na Šrobárovej ulici. Pre zvýšený pohyb vozidiel bolo totiž pre nich odbočovanie často komplikované a nebezpečné.

Nezabudlo sa ani na parkoviská. V tejto lokalite pribudlo celkom 37 nových parkovacích miest, z toho 7 pred areálom ZŠ Šrobárova. Pribudli tiež chodníky pre vyššiu bezpečnosť a rozšírilo sa aj verejné osvetlenie.

Rekonštrukcia zahŕňala aj vytvorenie mini okružnej križovatky v mieste jestvujúcej križovatky ulíc Jurkovičova a Šrobárova pre lepšie otáčanie osobných áut.

Rekonštrukčné práce realizovala firma Doprastav, a.s. Celkové náklady boli v objeme 1 363 227,65 eur vrátane DPH.

 
28.5.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Doprava | čítané: 1409 krát