PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18011/situacia_vmeste_presov_po_vcerajsej_burke.html

Situácia v meste Prešov po včerajšej búrke

Aj napriek tomu, že včerajšia búrka bola pomerne intenzívna mestu Prešov sa podarilo situáciu vyriešiť vo vlastnej réžii, mimoriadna situácia vyhlásená nebola.

Samozrejme, intenzívny dážď spôsobil škody. Spadnuté stromy odstránili Členovia hasičskej jednotky mesta Prešov, DHZP na ul. 17. novembra, Duchnovičovom námestí, ďalej Požiarnickej a Oravskej ulici.

Intenzívny prúd vody vymyl dlažbu na Floriánovej ulici. Opravu zrealizuje spoločnosť PROENEX, ktorá vykonávala rozkopávku kvôli uloženiu optických káblov v meste. Oprava bude preto realizovaná v rámci reklamácie prác.
Zaplavený bol aj podchod na Košickej ulici, kde sa voda valila po rampe od čerpacej stanice. Obhliadku v teréne ešte večer vykonali zástupcovia spoločnosti Prešov Real, MP Kanal ako aj stavebný dozor a stavbyvedúci spoločnosti, ktorá realizuje rekonštrukciu predstaničného priestoru. Problémom bola aj splašková voda, ktorá objekt zaplavila. Vodu sa však z priestorov podchodu podarilo odčerpať už včera večer. Momentálne sa objekt monitoruje a zisťujú sa ďalšie spôsobené škody. Bližšie informácie budú známe po kontrole.

Rovnako všetky zaplavené cestné úseky na území mesta sa podarilo ešte v noci sprejazdniť, preto mesto nemuselo vyhlásiť výnimočný stav.

 
29.5.2019 | Autor: Hovorkyňa mesta Prešov | Mesto Prešov | čítané: 1513 krát