Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dobrý festival pripravil bohatý hudobný a sprievodný program pre deti aj dospelých!

Dobrý festival otvorí svoje brány už 14.6.2019 – 16.6.2019 na Delni v Prešove! Okrem nabitého hudobného programu organizátori pripravili aj bohatý sprievodný program pre deti aj dospelých.

Na Dobrý festival každoročne zavítajú stovky detí a tento rok pre nich organizátori opäť pripravili množstvo zaujímavých aktivít a zážitkov. Deti si ozdobia muffiny, budú maľovať na drevo, na tričká, vyrábať šperky, modelovať z hliny a užijú si balónovú šou! Vyskúšajú si obľúbený kurz prvej pomoci, zažijú tréning malých lyžiarov, zahrajú si rôzne hry a vyskáču sa v skákacích hradoch. Rodičia môžu využiť prítomnosť profesionálnych animátorov, ktorí im ich ratolesti radi postrážia, kým si oni vychutnajú bohatý program Dobrého festivalu. Pre dospelých je pripravená prednáška o príprave na počatie, pôrod a materstvo a workshop nosenia a šatkovania detí. Vítané sú aj deti a dospelí so zdravotným a mentálnym handicapom, pre ktorých bude program prispôsobený tak, aby si i oni vychutnali dávku zábavy a radosti. Zdravotnícky dozor bude zabezpečený zdravotníkmi z Asociácie samaritánov SR. Na deti bude čakať aj malé občerstvenie a nanuky. Počas Dobrého festivalu si bude možné v detskom kútiku nechať postrážiť deti od veku 3 rokov.

V Deutschmann GALÉRII sa, okrem podávania DOBREJ kávy, budú premietať filmy, vystavovať obrazy, čítať rozprávky a diskutovať zaujímavé témy. V sobotu a v nedeľu sa program začne o 11:00 s divadielkom Cililing, ktoré na Dobrý festival prinesie rozprávkový svet plný zábavy a veselých dobrodružstiev, kde dobro vždy zvíťazí a zlo nezostane nepotrestané. V sobotu prijal pozvanie organizátorov skvelý herec, člen činohry Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove, pán Eugen Libezňuk, ktorý našim najmenším prečíta krásne slovenské rozprávky z pera Pavla Dobšinského. V nedeľu si budeme čítať z knižky s mladými hercami zo Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša.

Po oba dni budú v Deutschmann GALÉRII prebiehať aj zaujímavé diskusie. O svojej práci prídu porozprávať zástupcovia Migračného úradu Ministerstva vnútra SR. Čo je to cirkulárna ekonomika, ako správne recyklovať, či ako sa zapojiť do projektu „Bicykle za dobré skutky“, sa dozviete v diskusiách s Green Cubator n.o. S OZ Podaj ďalej sa porozprávame o pomoci druhým, či ako funguje charita v Prešove. Sky Rádio si spolu so svojimi hudobnými hosťami pripravilo talkshow na tému „30 rokov slobodnej hudby“. Návštevníci si môžu zalietať na teplovzdušnom balóne a pripravené bude aj „živé“ Človeče, nehnevaj sa.

Časť areálu bude vyhradená výstave limitovanej kolekcie obrazov takmer zaniknutých slovenských párt. Jedinečný projekt „Party v 21. storočí“ spája originálne obrazy, ktoré unikátnym spôsobom spájajú fotografiu, facepainting a umeleckú maľbu. V priebehu 2 rokov navštívilo už viac ako 300,000 ľudí 30 výstav a prezentácií po celom svete: Brusel, Berlín, Bratislava, Viedeň, Praha, Pyeongchang, Ottawa, New York, Washington, Košice či Brno a Prešovčania si ju môžu pozrieť práve na Dobrom festivale!

11. ročník Dobrého festivalu sa bude konať 14. -16. júna 2019 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Ohlásené mená účinkujúcich: IMT Smile, Razorlight, N. O. H. A. , Ofenbach, Pendulum DJ set, Kali a Peter Pann, Chinaski, Amorphis, Grai, Wayd, Ine Kafe, Slobodná Európa, ElevenHill, Chikiliki tu-a, Heľenine oči, Karolina Czarnecka, Kandráčovci, Štefan Štec, Veronika Rabada, Lukáš Adamec, Adam Ďurica, Emma Drobná, Tomáš Buranowski, Rudda a mnohí ďalší! Novinkou na Dobrom festivale bude prítomnosť samostatného pódia Reggaenade Sound so štedrou hudobnou nádielkou od ska, cez rocksteady, reggae, dub až po dancehall. Viac info: www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival. Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal, ticketlive alebo v stánku Dobrého festivalu na Hl. ulici v Prešove.
Vstup je pre deti do 140 cm v sprievode rodičov zdarma.

Pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov.

Autor foto Eugen Libezňuk na Dobrom festivale: Anna Revická
Autor foto Detský kútik: Petra Sekáčová
Autor foto živé človeče: Katarína Klimeková
Autor foto Party: LSZ Photography

Cililing

Cililing
Človeče

Človeče
Detský kútik

Detský kútik
Detský kútik

Detský kútik
Detský kútik

Detský kútik
Eugen Libezňuk
Party
Party
Party
Súvisiace články
12.6.2019 Dobrý festival štartuje už tento týždeň ! Buď „trendy“ a príď busom! 11.6.2019 IMT SMILE hlási viac ako mesiac pred koncertom vypredanú Východnú a chystá špeciálny program pre Dobrý festival!
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK