Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Takto vidia Prešov detské oči

Základná škola Májové námestie v Prešove v spolupráci s Galériou v Caraffovej väznici pripravila pre svojich žiakov kreatívne podujatie s názvom "Týždeň s naším mestom." Deti počas Dní mesta Prešov 2019 slávnostne otvorili výstavu svojich originálnych prác.

Žiaci svoju výstavu otvorili krátkym kultúrnym programom počas Dní mesta Prešov 2019 pred Galériou Caraffka. Ich dielka si však v galérii budete môcť pozrieť až do konca júna.

A ako to všetko začalo? ZŠ Májové námestie sa pre svojich žiakov rozhodla usporiadať akciu s názvom "Týždeň s naším mestom, " a to pri príležitosti 720. výročia udelenia mestských výsad.

Žiaci najprv absolvovali dejepisnú prehliadku centra mesta a historických budov ozvláštnenú historkami zo starého Prešova a potom už len kreslili, modelovali, opisovali, tvorili a skladali najzaujímavejšie miesta nášho mesta.

V galérii detských prác môžete násť nadrozmerné koláže žiakov II. stupňa, ale aj dielka s názvom Prešov na dlani od šikovných prváčikov.

Druháci vytvorili plagát k 720. výročiu udelenia mestských výsad Prešovu a nakreslili krásne obrázky Konkatedrály sv. Mikuláša či Neptúnovej fontány, tretiaci zas maľovali obrázky na tému Mesto-Rodina-Ornament a štvrtáci sa podelili so svojím Moderným pohľadom na Prešov.

Nechýbali rozprávky o zaujímavostiach Prešova, ktoré malí spisovatelia sami vytvorili, či dokonca, 3D modely historických budov.

Žiacke diela si v Galérii Caraffka budete môcť pozrieť až do konca júna.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK