PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18037/rock_pod_kamenom_2019_si_uzije_rockove_bohyne.html

Rock Pod Kameňom 2019 si užije rockové bohyne

Začiatkom júna nám počasie prinieslo ostré slnečné lúče, čo prebúdza chuť oddychovať a myslieť na hudobné festivaly. Rovnako ako toto horúce počasie nás aj tento rok na festivale Rock pod Kameňom rozpália z pódia žeravé rockové bohyne. Svoje brány po roku čakania znova otvorí jedinečný rockový festival na Slovenku, Rock pod Kameňom. Po 17-krát uvedie mesto Snina do priestorov unikátnej rekreačnej oblasti Sninské Rybníky svetové rockové hviezdy.
Rock Pod Kameňom 2019

Kapela ARKONA dokázala slovanskou silou prekonať všetky svoje snaženia a snahou sa prebojovala do svetového ponímania. Tento rok kapela oslavuje 17 rokov na scéne podobne ako náš festival Rock pod Kameňom. Neuveriteľný dopyt fanúšikov si kapela vychutná počas leta v Európe a koncom augusta letí do Severnej Ameriky. Základom ich pagan/folk štýlu je ohromný výbuch melódií, basových útokov a ťažkých gitarových riffov, ktorým venuje Arkona detailnú pozornosť.

Arkona vyniká predovšetkým speváčkou Masha "Scream", jej folk stvárnenie dokonalé dopĺňa pódiovú šou a atmosféru. Ruské texty pridávajú k tomuto štýlu tvrdosť, ale aj melancholický nádych. Koncepčný charakter Arkony vyniká v temných a epických skladbách, načo sa teší mnoho domácich aj zahraničných festivalových priaznivcov Rock pod Kameňom.

Prvenstvo v Snine a „pohľady“ zvedavých uší priláka melodickosť metalových piesni bez hudobných inštrumentov. Všetky nástroje, na ktorých by hrali hudobníci v pravidelnom rytme, napodobňujú hlasy piatich spevákov a jedného bubeníka. Basy, gitary, sóla či klavír to je metalová A-Capella VAN CANTO. V popredí dvaja vedúci speváci a to Inga Scharf a Hagen Hirschmann. Tvorbu kapely Van Canto či covery mnohých velikánov ocenili Nightwish, Rage, Blind Guardian a fanúšikovia po celom svete.

V piatok si užijeme aj nefalšovaný Heavy Metal, je to tradícia, že CRYSTAL VIPER vzdáva hold klasickým 80. rokom, sú hrdí na dedičstvo, v ktorom pokračujú. Kapela zoskupená okolo poľskej dračice Marty Gabriel prinesie silu drobnej ženy, táto speváčka, skladateľka a inštrumentalistka nám vyrozpráva dávne poľské príbehy a mýty.

O novinky v kapele sa podelila Marta Gabriel s veľkou radosťou: „Začali sme pracovať na našom novom albume. Bude mať názov "Tales Of Fire And Ice", a bude vydaný tento rok na jeseň od AFM Records ako CD, vinyl LP a v digitálnej verzii. Viac info čoskoro!“ Na novom albume Crystal Viper bude niekoľko prekvapení ako napríklad masívne znejúce tympany! Možno sa predčasne môžeme tešiť na menšiu ochutnávku priamo v Snine.

Čistou elektrickou silou divákov po dvoch rokoch nabijú dievčatá zo Švajčiarska hrajúce skladby od AC/DC a znova vystúpia hneď dva krát. Kapela BACK:N:BLACK nie sú a ani nechcú predstierať AC/DC, svoju lásku k ich hudbe sa jednoducho snažia preniesť ako fanúšičky práve cez hudobné pódia. „Páči sa mi vaša kapela. Vaša bubeníčka je skvelá!“ vyjadril sa k zoskupeniu Phil Rudd, bubeník AC/DC. Brian Johnson, spevák AC/DC dodal: „Robíte to dobre!

Zabudnúť nesmieme ani našu slovenskú divošku Alenku Pajtinkovú alias Zitu Rigondeaux z kapely BIJOUTERRIER, ktorá nám doslova otvorí brány tohtoročného festivalu Rock pod Kameňom 2019.

O program Rock pod Kameňom, ktorý patrí medzi najväčšie a najlepšie festivaly na Slovensku sa postará BEAST IN BLACK, ARKONA, ALESTORM, VAN CANTO, DYNAZTY, CRYSTAL VIPER, STEEL ENGRAVED, BACK:N:BLACK, THE ZOO, MOTORBAND, DOGA, WALDA GANG, HORKÝŽE SLÍŽE, BIJOUTERRIER, METROPOLIS, DEREŠ a mnoho ďalších.

Vstupenky na Rock pod Kameňom 2019 sú k dispozícii prostredníctvom webu www.rockpodkamenom.sk alebo siete TICKETPORTAL. Aktuálna cena permanentiek je 36€. Horúca júnová akcia! Pri tejto edícii vstupeniek môžete využiť kamarátsku zľavu 3+1 (pri zakúpení 4 vstupeniek zaplatíte za 3 vstupenky a štvrtú máte zadarmo).

Viac informácii nájdete na webe festivalu www.rockpodkamenom.sk alebo na facebookových stránkach https://www.facebook.com/rockpodkamenom. Festival Rock pod Kameňom sa koná od 1. do 3. augusta 2019 v unikátnej oblasti Sninské Rybníky a v jedinečnej atmosfére, ktorú môžete zažiť len raz do roka.

Zdroj: Pavol Dráb, PR manažér festivalu
Foto: Rock pod Kameňom

 
10.6.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 4024 krát