PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18052/rektor_zablahozelal_univerzitnym_oslavencom.html

Rektor zablahoželal univerzitným oslávencom

Pri príležitosti životných jubileí zamestnancov Prešovskej univerzity v Prešove (PU) sa v priebehu týždňa na pôde rektorátu uskutočnilo tradičné priateľské stretnutie, na ktorom rektor univerzity zablahoželal všetkým oslávencom s 50. , 60. a 70. výročím narodenín.

„Dovoľte mi aby som sa Vám aspoň takto symbolicky poďakoval za roky, ktoré ste vo veľkej časti strávili na Prešovskej univerzite, za vašu prácu a oddanosť. K vaším životným jubileám vám želám len to najlepšie, predovšetkým pevné zdravie, veľa úspechov, radosti a spokojnosti, “ uviedol na stretnutí rektor PU Peter Kónya, ktorý prítomným oslávencom odovzdal ďakovné listy.

„Myslím si, že záujem  zamestnávateľa  o  zamestnanca  aj mimo  pracovných záležitostí  je dôležitý, hlavne pri takomto životnom medzníku. Celý priebeh tejto udalosti, vrátane ocenenia práce pre univerzitu jednotlivo pre každého jubilanta, ma osobne milo prekvapil, “ uviedla prítomná oslávenkyňa Eva Chovancová, ktorá pracuje na ekonomickom útvare rektorátu bezmála 9 rokov. Podľa jej slov začať pracovať na univerzite bola pre ňu veľká zmena v profesionálnom živote, keďže dovtedy pracovala v súkromnom sektore. „Oblasť školstva a verejnej správy, rozpočtové pravidlá, kolobeh ekonomickej agendy a oblasť pravidiel verejného obstarávania boli pre mňa úplné novinky, na ktoré som si musela rýchlo zvyknúť a osvojiť si ich, “ zaspomínala si.
Tradíciu  stretávania sa  s jubilantami ocenil aj Anton Fogaš, pôsobiaci ako vysokoškolsky pedagóg na Katedre geografie a aplikovanej geoinformatiky vied 8 rokov. „Svoje poznatky z geografie sa snažím odovzdať nastupujúcej generácii, či už vo forme prednášok a seminárov, ako aj geografických exkurzií realizovaných v rámci Európy. Práca v univerzitnom prostredí je pre mňa motivačná a obohacujúca, “poznamenal jubilant.
„Prešovská univerzita je moja alma mater, pracovať tu bolo a je pre mňa výhodou, ale aj prirodzeným pokračovaním toho, že vedomosti získané štúdiom môžem zúročiť v praxi, prácou na univerzite.  Každá práca so sebou prináša klady aj zápory. Za čas pôsobenia na univerzite som mohla rozvinúť svoje pracovné zručnosti,  v neposlednom rade i manažérske schopnosti, „učiť“ sa od pracovne starších kolegýň či kolegov, pretože človek sám zmôže toho veľmi málo, “ doplnila na stretnutí Renáta Vargová z Katedry pedagogiky.

„Krátke stretnutie so súčasným vedením univerzity pri príležitosti životných jubileí si veľmi cením aj preto, lebo viem, v akom "nabitom" programe univerzitných akcií sa uskutočňuje. Želám podobnú možnosť neformálneho stretnutia s vedením kolegyniam a kolegom aj v budúcnosti, “ vyslovil jubilant František Franko. "V audiovizuálnom štúdiu pracujem už 20 rokov a je to pre mňa skutočne veľmi inšpiratívna a obohacujúca práca. Cením si túto možnosť a verím, že sa nám bude dariť udržiavať formy spolupráce v rôznych tímoch a na rôznych témach aj naďalej, “ uzavrel Franko.

Všetkým jubilantom srdečne blahoželáme!

Rektor PU prof. Peter Kónya po nástupe do svoje funkcie v roku 2015 zaviedol tradíciu stretávania sa nielen so zamestnancami pri príležitosti životných jubileí, ale taktiež so zamestnancami odchádzajúcimi do dôchodku a rovnako aj so študentskými zástupcami akademických senátov.

 
14.6.2019 | Autor: Anna Polačková | Spoločnosť | čítané: 1356 krát