Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Štatistický úrad počas leta navštívi aj prešovské domácnosti

Štatistický úrad Slovenskej republiky bude od 1. júla do 31. októbra 2019 zisťovať použitie spaľovacích zariadení a spotrebu palív v domácnostiach. Pracovníci sa okrem toho zamerajú aj na zisťovanie zdravotného stavu obyvateľstva.

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o použití spaľovacích zariadení a spotrebe palív v domácnostiach. Účelom tohto zisťovania v období od 1. júla do 31. októbra je získať informácie o individuálnom vykurovaní rodinných domov. Výsledky tohto zisťovania budú v budúcnosti slúžiť ako materiál pre lepšie plnenie požiadaviek na vysokú kvalitu ovzdušia.

Okrem toho budú pracovníci Štatistického úradu SR v období od 1. júla do 31. decembra 2019 v rámci Európskeho zisťovania o zdraví (EHIS) navštevovať domácnosti s cieľom získať obraz o zdravotnom stave obyvateľstva. Zamerajú sa však aj na využívanie zdravotnej starostlivosti a faktory, ktoré významne ovplyvňujú zdravie obyvateľstva SR. Výsledky tohto zisťovania budú slúžiť na medzinárodné porovnávanie údajov o zdraví medzi všetkými členskými štátmi Európskej únie.

Pracovníci Štatistického úradu SR sa preukážu služobným preukazom alebo poverením. Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti pracovníkom poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky.

Bližšie informácie sa môžete dozvedieť na webovej stránke Štatistického úradu www.statistics.sk alebo na telefónnom čísle 051/7735 321.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK