Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Veľkolepý FRAGARIA CUP 2019 odštartuje prázdniny v Prešove

Prázdniny sú za dverami a s nimi aj 18. ročník mládežníckeho futbalového turnaja FRAGARIA CUP 2019, ktorý si za 17 rokov svojej existencie získal srdcia mladých aj starších futbalových fanúšikov v rámci celej Európy.

Aj tento rok sa jeden z najväčších turnajov svojho druhu v rámci Európy uskutoční pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, a to od 2. júla do 6. júla 2019, denne od 8.00 do 20.00 hod.

Všetkých Prešovčanov pozývame na vlajkový sprievod účastníckych tímov historickým centrom mesta Prešov v utorok 2. júla o 20.00, ktorý bude sprevádzaný bohatým kultúrnym programom. Nebude chýbať ohňostroj a minidiskotéka priamo pred budovou DJZ.

Viac ako 180 zaregistrovaných chlapčenských tímov z 15 krajín Európy odohrá svoje zápasy na 14 prírodných trávnatých ihriskách a 2 ihriskách s umelým trávnatým povrchom, situovaných v meste Prešov a blízkom okolí.

Mladí futbalisti zabojujú o cenné trofeje a zaujímavé športové ceny v 9 chlapčenských vekových kategóriách - od 7 do 15 rokov. Novinkou tohto ročníka je najmenšia veková kategória U7.

V priestoroch 4 SPORT areálu na Sídlisku III, kde budú hrať najmenšie vekové kategórie od U7 do U11, bude počas celého turnaja zriadená FAN ZONE s občerstvením, predajom reklamných a športových predmetov, ako aj s rôznymi atrakciami a workshopmi pre účastníkov turnaja aj návštevníkov areálu.

Ďalšou novinkou je mobilná aplikácia, v ktorej nájdu účastníci a návštevníci turnaja všetky dôležité informácie o samotných zápasoch (časový harmonogram, ihriská a výsledkový servis), kyvadlovej doprave, ubytovaní, stravovaní a sprievodnom programe počas turnaja.

Výsledkový servis bude ONLINE počas celého turnaja aj na www.vysledky.4sport.sk.

Vekové kategórie U12 – U15 odohrajú svoje zápasy na týchto ihriskách:

- FA 1. FC Tatran Prešov – Mukačevská ul.
- SOŠ Technická – Volgogradská ul.
- Ľubotice – Pod Hájom 14
- Fintice – Hlavná 21/6

Informácie o turnaji, rozpis zápasov jednotlivých kategórií, postupové kľúče a výsledkový servis, ale aj informácie o programe a voľnočasových aktivitách, budú počas celého turnaja poskytované aj v call centre, na I. poschodí Bowlingu pri trati.

Slávnostné vyhodnotenie víťazov všetkých vekových kategóriách bude v sobotu 6. júla od približne 16.00 hod. v priestoroch 4 SPORT areálu.

Zoznam prihlásených družstiev a bližšie informácie nájdete na www.fragariacup.4sport.sk.

Súvisiace články
3.7.2019 FOTO: Fragaria Cup 2019 - Vlajkový sprievod a slávnostné otvorenie
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK