Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešov má dvoch majstrov Európy a vicemajsterku Európy v karate

Posledné 3 príbehy PRESOV KARATE KIDS sa odohrali opäť počas tvrdých bojov o medaily. Boj o to byť najlepší zo všetkých. Prešovčania nič nenechali na náhodu a postupne zabojovali na veľkých podujatiach. Opäť prepisovali históriu a vy môžte byť pri tom.

Majstrovstvá Slovenskej republiky detí 2019, v Poprade dňa 11.05.2019, (PRESOV KARATE KIDS : 1-1-6 medailí a 0-0-2 medaile v družstvách).

Vrchol sezóny v detskom karate bol po roku opäť na východe. Čas zbehol ako voda valiaca sa v koryte Torysy odniekiaľ z lesov. Opäť sme bojovali s PRESOV KARATE KIDS na TOP podujatí, kde sa musia všetci prebiť rôznymi kvalifikáciami. Na podujatí sme mali ako klub najviac zverencov a sme radi, že Prešovčania milujú karate. 8 medailí v jednotlivcoch, 2 medaile v KATA družstvách a 9 súbojov o medaile, síce prehratých, ukazujú, že PRESOV KARATE KIDS chutia boje o víťazstvá. Potešili hlavne Bindzárová, Balucha, Krajňák, Ferencová, Halecká, Kočišová, Laci, Lachkovičová a Mráz. Všetci menovaní si odniesli do Prešova poháre a medaile z najväčšieho podujatia pre deti na Slovensku. Ostatné PRESOV KARATE KIDS ale nesklamali. Postúpili medzi cca 600 najlepších detí na Slovensku, ktoré sa tohto podujatia zúčastnili. Odpoveďou na to, ako sa dostať na medailové pozície, je tréning, a my sa tešíme na ďalšie zlepšovanie.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=219 www.karate-presov.sk www.juniorko.sk

Majstrovstvá Slovenskej republiky Goju Ryu 2019 (09.06.2019): PRESOV KARATE KIDS (5-7-9 = 21 medailí - 3.miesto z 30 klubov v rámci bodovacej štatistiky!

Ďakujeme všetkým zúčastneným reprezentantom, že bojovali na poslednej otvorenej súťaži v tomto roku vo farbách Prešova a ukázali, že majú formu počas celého roka. Obzvlášť nás potešili výkony v KATA, kde je vidno, že JUNIOR začal tvrdo a systémovo pracovať podľa smerovania SENSEIA VALENTU a my v PREŠOVE veríme, že deti výsledkový progres nakopne. Gratulujeme všetkým medailistom a tým, čo nemali v sobotu šťastie, ďakujeme ešte viac a veríme, že ich neúspech neodradí, ale nakopne do väčšej práce na sebe. To je základ športu. Nikdy sa nevzdávať. OSU.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=200

Majstrovstvá Európy SHITO RYU 2019, 15. -16.06.2019 v Rumunskom - Arad. Prešov má dvoch majstrov Európy a vicemajsterku Európy! 12 PRESOV KARATE KIDS v reprezentácii SR- 3 medaile pre PREŠOVČANOV (2-1-0)

Rumunský Arad a teplé počasie privítali Prešovčanov, ktorí boli súčasťou slovenskej reprezentácie na Majstrovstvách Európy SHITO RYU 2019. Prešovčania cestovali s veľkými nádejami, zopakovať úspechy z minulých rokov. Tentokrát už bez Lucie Langošovej, ktorú čakajú materské povinnosti, ale s o to viac hladnými novými hviezdičkami prešovského karate. Obrovský úspech prešovského karate sa zrodil v kategórii 10-11 ročných chlapcov, kedy MATEJ KRAJŇÁK a GREGOR LEHOTSKÝ v KUKITE v kategóriách do 43 kg a nad 43 kg excelovali a nenašli premožiteľov. 2 x zlatí pre Slovensko, 2 x zlato pre PREŠOVSKÝ JUNIOR. Obrovský úspech zavŕšila v nedeľu Michaela BRYNDZOVÁ, ktorá vybojovala striebornú medailu. Práve Miška má byť nástupníčkou Lucie Langošovej, ktorú čaká tvrdá letná príprava a Prešovčania veria, že v septembri sa zrodí nová PREŠOVSKÁ LEGENDA. Ostatní Prešovčania, ktorí sa klasifikovali do Rumunska, bojovali v reprezentácii Slovenska a hanbu nám neurobili. Tri boje prehraté o 3. miesto v podaní Manuela Laciho, Ingrid Salaganičovej a Marka Kašprišina mohli vylepšiť náladu Prešovčanov v Rumunsku. Ale nevadí, skúsenosti to boli pre všetkých a je na PRESOV KARATE KIDS, ako nájdu v sebe ďalšiu motiváciu pracovať na sebe.

Výsledky na ME: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_sutazvys.php?sutaz=163 www.karate-presov.sk www.juniorko.sk

DRUŽSTVO KATA ZÍSKALO BRONZ V ZLOŽENÍ - HALECKÁ, LACHKOVIČOVÁ A KOČIŠOVÁ
EMA BINDZÁROVÁ EXCELOVALA NA MAJSTROVSTVÁCH SLOVENSKA
INGRID SALAGANIČOVÁ NA MSR GOJU RYU NENAŠLA PREMOŽITEĽKU
KRIŠTOF BALUCHA S TRÉNEROM ČIERNIKOM
MAJSTRI EURÓPY Z PREŠOVA - MATEJ KRAJŇÁK A GREGOR LEHOTSKÝ
MARKO KAŠPRIŠIN BOJOVAL AKO TIGER ZA PREŠOV
MATEJ KRAJŇÁK NA MSR GOJU RYU OPÄŤ BODOVAL
MATEJ KRAJŇÁK SKONČIL BRONZOVÝ
MAXIM BALUCHA NA MAJSTROVSTVÁCH EUŔOPY NECHAL NA TATAMI VŠETKO
MELÁNIA LACIOVÁ TENTOKRÁT Z MAJSTROVSTIEV EURÓPY MEDAILU NEPRINIESLA
NELA JÁNOŠÍKOVÁ SA NEDALA NA MSR GOJU RYU ZAHANBIŤ
NESMEL CHÝBAŤ MASKOT
PRESOV KARATE KIDS NA MAJSTROVSTVÁCH SLOVENSKA VÍŤAZILI JEDNA RADOSŤ
PRESOV KARATE KIDS NA MSR GOJU RYU
VICEMAJSTERKA EURÓPY Z PREŠOVA - MICHAELA BRYNDZOVÁ
VÝPRAVA PRESOV KARATE KIDS V RUMUNSKOM ARADE
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK