Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov poďakovalo dobrovoľníkom

Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto - Milujem svoj kraj 2019 sa aj tento rok stretol s veľkým záujmom.

Organizátori však ocenili nielen veľkú účasť, ale aj množstvo dobre vykonanej práce. Pri spoločnom stretnutí na radnici sa poďakovali všetkým, ktorí sa do tohto projektu zapojili.

Len v Prešove sa do podujatia zapojilo 2061 dobrovoľníkov, ktorí odviedli množstvo práce pre naše mesto. Vyčistili verejné priestranstvá, upratovali, natreli zábradlia, vyzbierali odpadky.

Organizátori podujatia sa preto na stretnutí v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Prešove poďakovali všetkým, ktorí svojou pomocou prispeli ku skrášleniu a vyčisteniu jednotlivých miest.

„Myslím si, že ste urobili kus veľkej a dobrej práce. Každým rokom sa zapája viac a viac ľudí, pretože je to krásna myšlienka a zaslúži sa pozornosť. A ja verím, že to tak bude aj do budúcna. Všetkým prajem už teraz veľa síl do ďalšieho ročníka, " poďakoval sa zúčastneným aj organizátorom viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba a odovzdal im srdečný pozdrav a ďakovné listy od primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej.

„Súčasťou tohto všetkého je aj formovanie mladej generácie, vytvoriť záujem, vyvolať pocit, že všetko okolo nás nám patrí a my to chceme zveľadiť, " uviedol Pavol Biroš za iniciatívu Kresťania v Prešove.

Vlani sa v Prešove uskutočnil 2. ročník festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti „Milujem svoje mesto”, ktorého cieľom bola dobrovoľnícka pomoc pri úprave a skrášlení Prešova. Tento rok sa do projektu k mestu Prešov pripojil aj Prešovský samosprávny kraj a festival dostal nový názov.

Hlavnými organizátormi festivalu dobrovoľníckej aktivity je platforma Kresťania v Prešove, mesto Prešov, kresťanské spoločenstvá, skauti, základné a stredné školy a ďalšie dobrovoľnícke organizácie a inštitúcie.

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK