PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18098/turisticke_noviny_leto_a_jesen_2019.html

Turistické noviny leto a jeseň 2019

Tipy na výlety, zaujímavosti, podujatia a novinky v cestovnom ruchu v celom Prešovskom kraji. Rozmanité informácie nájde verejnosť v treťom vydaní turistických novín Prešovského kraja, tentoraz na sezónu leto/jeseň 2019.

Turistické noviny vydáva od leta 2018 Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Noviny sú distribuované do približne 90 zariadení v kraji. Vydané boli v polovici júna 2019. Dostupné sú zadarmo v turistických informačných centrách, v múzeách, na hradoch, v galériách, aquaparkoch, kúpeľoch a kúpaliskách a rôznych atrakciách. Nechýbajú ani na letiskách v Košiciach a v Poprade, na vybraných železničných staniciach a distribuované sú aj počas veľkých podujatí.

Na novinách spolupracuje KOCR s členskými oblastnými organizáciami cestovného ruchu. Aktuálne vydanie obsahuje turistické informácie s tipmi na výlety, novinky z jednotlivých oblastí, námety na cyklovýlety a prehľad najväčších podujatí v sezóne leto a jeseň 2019. V novinách nájde verejnosť informácie z Vysokých Tatier a podhoria, z oblasti Pienin, Severného Spiša, nechýba Šariš vrátane krajského mesta Prešov, Bardejov a región pod Duklou, Horný Zemplín či UNESCO lokality.

„Noviny vydávame v náklade 50 000 kusov, dostupné sú zadarmo. Našim cieľom je osloviť turistov, inšpirovať ich na ďalšie výlety a predĺženie pobytu v kraji, “ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Ďalšie vydanie je naplánované na sezónu zima a jar 2019/2020. Tlač novín je spolufinancovaná z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.
KOCR Severovýchod Slovenska vydala na letnú sezónu aj komiks Legendarium. Obsahuje príbehy 20 legiend a vyše 100 tipov na výlety. Určený je najmä rodinám s deťmi. Distribuovaný je do vyše 50 zariadení (múzeá, hrady, kúpaliská, športoviská, vyhliadky, galérie a pod.). Komiks získa verejnosť zdarma ku vstupnému aj so súťažnou nálepkou miestnej legendy. S nálepkami sa súťaží o hodnotné ceny pre celú rodinu a turisti vďaka nim získavajú aj rôzne zľavy a benefity. Miesta s komiksami a nálepkami nájde verejnosť na stránke www.legendarium.info

V Prešovskom kraji prenocovalo vyše 900 000 turistov
Návštevnosť Prešovského kraja v minulom roku opäť vzrástla. V roku 2018 zavítalo do kraja 932 121 návštevníkov ubytovacích zariadení, čo predstavuje medziročný nárast o 4,2 %. Zvýšil sa aj počet zahraničných návštevníkov. Do kraja zavítalo 285 225 cudzincov, ktorí tu strávili 853 285 nocí.  
Prešovský kraj je tretím najnavštevovanejším krajom SR. Medzi domácimi turistami je druhým najobľúbenejším krajom (hneď po Žilinskom kraji).

 
9.7.2019 | Autor: Barbora Čechová | Tip na výlet | čítané: 1733 krát