PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18136/foto-akustika_roztancovala_stromoradie.html

Foto: Akustika Roztancovala Stromoradie

Prešovská skupina Akustika zahájila v pondelok 29.7. piaty ročník svojho pouličného turné Street Tour vystúpeniami v Košiciach a na Stromoradí v Prešove. Počas tohto týždňa zahrajú nielen v uliciach miest, ale aj v záhradách, na hradnom nádvorí či na lodi. Od utorka tak postupne navštívia Spišský hrad, Tatranskú Lomnicu, Banskú Bystricu, Banskú Štiavnicu, Nitru a Bratislavu.
Akustika Roztancovala Stromoradie

„Prišli ľudia nielen z Košíc a Prešova, ale aj okolitých miest. Sme radi, že sa nám podarilo roztancovať hlavnú ulicu v Košiciach aj Stromoradie. Ďakujeme za tento vydarený štart na našom východe a tešíme sa na to, ako to dopadne v ďalších mestách. Nezabudnite tiež sledovať aj naše profily na sociálnych sieťach, “ pozýva na netradičné turné spevák Pavol Kovaľ.

Skupina Akustika vznikla na ulici a na ulici v Prešove mávala aj svoje prvé skúšky, preto je pre nich takéto turné v uliciach slovenských miest prirodzenou súčasťou. Tento rok stavili na istotu a idú na známe miesta. „Celý nápad Street Tour ostáva živý a stáva sa z neho taká letná tradícia. Istotne v tom chceme pokračovať aj v budúcich rokoch, pokiaľ budeme stále aktívne hrať a mať energiu. Turné je o akustickom zvuku, je to niečo úplne iné a tieto koncerty majú svoju špecifickú atmosféru, “ dodáva Peter Kovalčík. Skupina predstaví staršie veci, ktoré na klubovom turné neodzneli, pretože im viac sedí akustický šat. Zmenou prešli naopak niektoré novinky z albumu Zastavme svet, ktoré fanúšikovia doposiaľ akusticky nemali možnosť počuť.

Táto reggae partička funguje 7 rokov na našej hudobnej scéne a priznáva, že posledné dva roky sa jej darí. Veľmi tomu pomohol nielen album Zastavme svet, či akustické koncerty v uliciach miest a vystúpenia na najväčších slovenských festivaloch, ale aj podpora zo strany z fanúšikov. „Stále investujeme do rozvoja kapely, budujeme si vlastné štúdio a sme radi, že sa nám niečo aj vracia. Určite chceme napredovať, “ zhoduje sa kapela.

Pri plánovaní tohto turné sa muzikanti nespoliehajú na počasie. To si človek nevyberie. Našťastie podľa ich slov a skúseností z predošlých ročníkov im počasie vychádzalo. Veľmi radi spomínajú na presunutý koncert spred dvoch rokov v Banskej Bystrici. „Trafil nás brutálny lejak a dostali sme ponuku od materskej škôlky, ktorá sa na nás chystala prísť pozrieť, pretože počúvajú s detičkami naše pesničky každý deň, aby sme koncert odohrali u nich. Tak sme sa presunuli do tejto materskej škôlky, detičky akurát vstali boli z toho celkom prekvapené. Zahrali sme im, vyšlo slniečko a napokon sme ešte vystúpili aj na ulici, “ spomína Peter Kovalčík.

Po vydarenom začiatku turné na Hlavnej ulici v Košiciach a na aleji pred prešovským klubom Stromoradie sa Akustika predstaví 30.7. na Hradnom nádvorí Spišského hradu a večer vo Switch clube v Tatranskej Lomnici, 31.7. na Námestí SNP v Banskej Bystrici, večer v Archanjel cafe v Banskej Štiavnici, 2.8. v nitrianskom Hideparku a 7.8. v Bratislave, kde sa ku kapele pripoja špeciálni hostia Erik Šulc a Tribal Colours.

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Akustiky
foto: AtoZ

 
29.7.2019 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 3206 krát