PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18158/presov_bude_opat_v_akcii-_tentoraz_na_sidlisku_iii.html

Prešov bude opäť v akcii, tentoraz na Sídlisku III

Siedmy ročník komunitného festivalu sa tento rok dočká viacerých zmien. Donedávna sa odohrával na sídlisku Šváby, no tento rok sa organizátori rozhodli pre rozšírenie na ďalšie z prešovských sídlisk. Dejiskom podujatia Prešov v akcii sa počas víkendu 17. - 18. augusta 2019 stane areál ZŠ Mirka Nešpora na Sídlisku III.
Prešov v akcii
Prešov v akcii

Festival Prešov v akcii, ktorý sa uskutoční pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, opäť tvoria amatérske športové turnaje vo viacerých disciplínach. V sobotu môžu Prešovčania aj návštevníci festivalu si budú môcť zasúťažiť vo futbale, volejbale a v tenise - dvojhre.

Nedeľa bude patriť streetballu a tenisovým štvorhrám. Registrácia je otvorená do naplnenia kapacít a pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny.

Novinkou je tento rok možnosť zašportovať si aj mimo oficiálnych turnajov, napr. počas ukážkového tenisového tréningu pre deti alebo na workshope crossmintonu (speed badmintonu).

Návštevníci si môžu popri turnajoch užiť pestrý kultúrny program, ktorý zahŕňa rôzne tanečné a gymnastické vystúpenia, mažoretky, live DJ set´s, ukážky bojových umení, prípadne si môžu zacvičiť si jogu a zapojiť sa do rôznych workshopov. Na oddych bude pripravená pohodlná Chill-out zóna. Bodkou za vystúpeniami bude v nedeľu tombola s cenami, ktoré naozaj stoja za to.

Pri príprave programu organizátori mysleli aj na najmenších. Pre deti sú pripravené súťaže, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, metalické tetovania, airsoft stánok, ukážky hasičskej techniky, detská nemocnica či tanečný workshop.

Spríjemnením podujatia bude množstvo nafukovacích hradov, maskotov a atrakcií nielen pre deti, ale aj dospelých. V ponuke bude napríklad bubble a bungee futbal, kalčeto aj sumo aréna. Zvedavých návštevníkov môže zaujať Escape room s Erasmus + či stánky viacerých neziskových organizácií.

Záver podujatia sa uskutoční v Lanovom centre – Outdoor parku, kde si v príjemnom prostredí pri Toryse môžu diváci užiť koncerty 4 prešovských kapiel – TomFrom, Reakcia, ľudová hudba Čardáš a Edo Klena & Klenoty. Po koncertoch je pripravená mystická ohňová šou.

Podujatie organizuje skupina dobrovoľníkov z neformálnej skupiny Prešov v akcii v spolupráci s Radou mládeže Prešovského kraja a OZ Profitennis Academy. Projekt sa uskutoční vďaka podpore Fondu Karpatskej vandrovky Karpatskej nadácie a podporený je z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja a z dotácie mesta Prešov.

Viac informácií nájdete TU: https://www.facebook.com/svabyvakcii/?ref=br_rs https://www.facebook.com/events/470038653798924/

Mgr. Soňa Štefančíková
Koordinátorka festivalu Prešov v akcii

 
7.8.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1484 krát