PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18164/prerusenie_premavky_na_slovensko-ukrajinskom_hranicnom_priechode_vysne_nemecke__uzhorod.html

Prerušenie premávky na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod

Na slovensko-ukrajinskom colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod dôjde dňa 14.8.2019 k dočasnému prerušeniu premávky z dôvodu úplnej odstávky elektrickej energie. Dočasne pozastavená premávka bude v smere na Ukrajinu aj na Slovensko, v osobnej aj nákladnej doprave.

Colný úrad Michalovce upozorňuje cestujúcich, prepravcov a podnikateľskú verejnosť, že dňa 14.8.2019 dôjde na colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod k prerušeniu premávky z dôvodu úplnej odstávky elektrickej energie pre práce na zariadení vysokého napätia, výmene a prepojení transformátorov. Z tohto dôvodu nebude na colnom hraničnom priechode k dispozícii ani náhradný generátor, v dôsledku čoho budú dočasne nefunkčné všetky elektronické systémy slúžiace ku colným a hraničným kontrolám na vstupe aj výstupe. Podľa informácií dodávateľa sa práce budú realizovať v čase od 08:00 hod. do predpokladaného ukončenia prác do 12:00 hod. stredoeurópskeho letného času.

Cestujúci môžu v uvedenom čase použiť cestné hraničné priechody Ubľa – Malyj Bereznyj s nepretržitou prevádzkou alebo Veľké Slemence – Mali Selmenci určený pre peších cestujúcich a cyklistov, ako aj železničný hraničný priechod Čierna nad Tisou – Čop podľa platného železničného grafikonu.

Ďakujeme za trpezlivosť a toleranciu v priebehu nevyhnutných prác, ktoré realizuje tretia strana, a ktoré spôsobia dočasné prerušenie premávky cez hraničný priechod.

 
9.8.2019 | Autor: Finančná správa | Doprava | čítané: 1057 krát