Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešov si pripomenul Slovenské národné povstanie

Pri pamätníkoch v Južnom parku a na Konštantínovej ulici sme si v Prešove pripomenuli pamiatku obetí SNP, od ktorého uplynulo už 75 rokov.

Aj v Prešove sme si uctili a pripomenuli pamiatku obetí Slovenského národného povstania.

Po položení vencov k Pamätníku Červenej armády v Južnom parku položili účastníci pietneho aktu vence aj k Pamätníku obetiam bombardovania Prešova na Konštantínovej ulici.

Medzi účastníkmi pietneho aktu boli predstavitelia miestnej i regionálnej samosprávy a štátnej správy, a ďalší. Zvláštnu pozornosť si vyslúžili aj priami účastníci SNP.

Tento rok je to už 75 rokov od ozbrojeného povstania domáceho odboja počas 2. svetovej vojny proti vstupu nemeckých okupačných vojsk na územie Slovenskej republiky.

SNP vypuklo 29. augusta 1944 a jeho centrom bola Banská Bystrica.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK