PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/182/hk_presov_-_lokomotiva_surany_20-22_14-12.html

HK Prešov - Lokomotíva Šurany 20:22 (14:12)

Hádzanársky ženský prvoligový líder mal na pôde do soboty predposledného Prešova namále.

Zverenkyne trénera Miroslava Miňa podstatne skúsenejšie takmer nachytali "na hruškách". Keď domáce viedli po prvom polčase o dva góly, hosťujúce družstvo zo Šurian sa nestačilo čudovať. Škoda, že v nasadenom kurze prešovské hádzanárky v druhom polčase nevydržali a v jednom úseku hry umožnili súperkám skóre otočiť. Inak mohlo byť na prvoligovej scéne veľké prekvapenie...

"Veru, môžeme ľutovať, že sme náš doteraz najlepší výkon sezóny, navyše proti veľkému favoritovi, neokorenili víťazstvom. Mali sme k nemu ozaj blízko," vraví na margo stretnutia tréner Prešovčaniek M. Miňo. "V prvom polčase umocňovala náš dobrý výkon v obrane výborná Z. Bernátová v bráne. Keďže nám vychádzali i protiútoky, vedenie nášho družstva bolo zákonité. Do prestávky sme boli skrátka lepším tímom, ktorý však mal ísť do kabíny s väčším náskokom. Lenže i brankárka Šurian vychytila pri Toryse skvelý deň... Luxus v nepremieňaní šancí sa ešte vypuklejšie prejavil po zmene strán. Veď za 12. minút sme nedokázali streliť gól a tak súper päťgólovou šnúrou skóre obrátil vo svoj prospech. Skúsenosť v tomto prípade zohrala najdôležitejšiu rolu. Namiesto, aby sme v početnej prevahe o dve hráčky, lebo o zvrat sa pokúšali hostia i dosť nevyberavými spôsobmi, náskok zvýšili, favorita zlomili, ponúkli šancu súperkám. Divákom sa zápas páčil, až na ten výsledok..."

Zostava a góly Prešova: Z. Bernátová, Paľová - Minarčíková 1, Miňová, Kundrátová 6/4, Bašistová 3, Šmičeková 5, Škripková, Poláková, Hrušková, Bačová 5/1, Mažgutová. Pokutové hody: 7/5 - 2/1. Vylúčené: 3 - 8. Rozhodovali Maňovský a Šimko, 300 divákov.

 
26.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2840 krát