PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18215/bezplatna_zona_wifi_signalu_coskoro_aj_v_presove.html

Bezplatná zóna WiFi signálu čoskoro aj v Prešove

Európska komisia spustila koncom novembra 2018 projekt WiFi4EU, ktorý má za cieľ zriadiť zóny bezplatného Wi-Fi signálu v centrách komunitného života. Dobrou správou je, že EÚ vybrala aj Prešov.

Prešov navštívila zástupkyňa INEA Maria Novak a symbolicky doručila poukaz WiFi4EU, ktorý za mesto Prešov prevzal viceprimátor Vladimír Feľbaba.

V prvej fáze EÚ rozdelila sumu 42 miliónov eur medzi 2800 úspešných obcí. Patrí medzi ne aj Prešov. Každá obec získala poukážku v hodnote 15 000 eur a vďaka tejto poukážke bude môcť zaistiť technické vybavenie verejného internetu (routery, antény a pod.) na vybraných verejných priestranstvách.

Podmienkou je, že internetové siete financované cez schému WiFi4EU budú pre ich používateľov zadarmo, bez používania reklamy a bez zbierania osobných údajov ich užívateľov.

Obce a mestá sa mohli v novembri 2018 on-line zapojiť do výzvy predloženej eurokomisiou na vyhradenom portáli www.wifi4eu.eu, pričom pre veľmi vysoký počet žiadateľov z celej Európy platilo pravidlo "kto skôr príde, ten skôr berie". Celkovo tak Európska komisia prijala 13 198 prihlášok, pričom až 252 prihlášok pochádzalo zo Slovenska. Bolo teda zaručené, že každý členský štát EÚ bude mať minimálne 15 takýchto miest.

 
4.9.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2288 krát