PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18230/z_palubovky_nexe_vezieme_vsetky_body.html

Z palubovky NEXE vezieme všetky body

Po nešťastnej prehre v úvodnom stretnutí nového ročníka SEHA Gazprom ligy proti Záporožiu (24:25) Tatran Prešov v nedeľňajšom zápase 2. kola na palubovke Nexe Našice rovnakým pomerom 25:24 (17:15) zvíťazil a vybojoval cenné body do tabuľky A-skupiny. Najlepšími strelcami v tíme Tatrana boli päťgóloví Lukáš Urban a Nino Grzentič.

Najbližšie čaká na hádzanárov Tatrana vstup do prestížnej Ligy majstrov. Úvodný zápas súťaže odohrá v domácej Tatran handball aréne v sobotu 14. septembra o 18. hod. proti španielskemu tímu Bidasoa Irun. V SEHA Gazprom lige sa Tatran najbližšie predstaví v stretnutí 3. kola taktiež v domácom prostredí v sobotu 28. septembra o 17.15 hod. proti Vojvodine N. Sad.

Aj bez štvorice zranených hráčov Rábeka, Fodoreana, Hozmana a Rečičára začal tím duel na palubovke NEXE dobre. O úvodné dva góly sa postarali Gatine a Cabezon. Tatranu sa darilo svoje šance využívať aj ďalej a v 13. minúte viedol trojgólovým rozdielom 9:6. Následný trojminútový úsek ale vyhrali domáci 3:0 a v druhej polovici prvého polčasu sa začínalo prakticky odznova. Tímy sa striedali vo vedení až do 27. minúty (15:15) a potom podobne ako na začiatku, tak i na konci polčasu zaznamenali dva góly Prešovčania, ktorí zásahmi Straňovského a Urbana išli do šatní s dvojgólovým náskokom.

Gól Kroka v úvode druhého polčasu znamenal opäť trojgólový náskok Tatrana, ktorí však domáci postupne opäť zlikvidovali, a podobne, ako v prvom dejstve, sa aj v polovici toho druhého začínalo prakticky odznova (22:22). V záverečnej časti zápasy už prevládali obrany, strelci na oboch stranách sa presadzovali iba sporadicky a za 15. minút padlo iba päť gólov. Ako sa neskôr ukázalo, ten víťazný zaznamenal Grzentič v 58. minúte a keďže domáci už v dramatickom závere neskórovali, zverenci Slavka Golužu si z chorvátskej pôdy vezú domov všetky tri body.

„Myslím, že sme si dnešné víťazstvo zaslúžili. Museli sme sa vysporiadať s viacerými zraneniami, ale dobre sme sa na zápas pripravili. Odohrali sme ho veľmi rozumne a disciplinovane. Ďakujem, že sa to obrátilo v náš prospech, pretože toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Nesmieme ale lietať v prehnanej eufórii. Vyhrali sme u veľkého rivala, teraz si potrebujeme oddýchnuť a pripraviť sa na Ligu majstrov, “ uviedol Slavko Goluža, tréner Tatrana.

Najbližšie čaká na hádzanárov Tatrana vstup do prestížnej Ligy majstrov. Úvodný zápas súťaže odohrá v domácej Tatran handball aréne v sobotu 14. septembra o 18. hod. proti španielskemu tímu Bidasoa Irun.

V SEHA Gazprom lige sa Tatran najbližšie predstaví v stretnutí 3. kola taktiež v domácom prostredí v sobotu 28. septembra o 17.15 hod. proti Vojvodine N. Sad.

Zdroj: Tatran Prešov

 
10.9.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 811 krát