PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18244/presov_cita_rad_14-_rocnik_kniznicneho_festivalu.html

Prešov číta rád 14. ročník knižničného festivalu

Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove opäť pozýva všetkých nadšených čitateľov na jedinečný knižničný festival Prešov číta rád 2019. Na milovníkov kníh čaká bohatý program, piknikové čítanie a besedy so zaujímavými hosťami.

Knižničný festival Prešov číta rád sa uskutoční v dňoch 25. - 27. septembra 2019 v Knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove, na pobočkách knižnice, na gymnáziách a stredných školách mesta Prešov, ale aj v Zariadení pre seniorov Náruč.
Na čitateľov čaká pestrý program plný besied so známymi autormi, ako sú Renáta Názlerová, Zuzka Štelbaská, Dado Nagy a ďalší.

Počas celého trvania festivalu sa knihomoli môžu zapojiť aj do tzv. Piknikového čítania. Stačí, že sa, napríklad na pikniku v parku, odfotia, natočia krátke video, ako si knihu vonku vychutnávajú, a stanú sa "piknikovou značkou" na čitateľskej mape sveta. Dokonca môžu získať aj odmenu. Odfotiť sa nemusia len v Prešove, ale kdekoľvek na svete.

Vyvrcholením festivalu bude 26. septembra 2019 o 18:00 hod. talkshow s hosťami festivalu Prešov číta rád 2019 v Historickej budove Divadle Jonáša Záborského v Prešove.

Viac informácií nájdete na http://www.kniznica-poh.sk/

 
16.9.2019 | Pridal: Redakcia pis.sk | Kultúra a voľný čas | čítané: 1806 krát