PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18246/na_start_presov_half_marathon_sa_opat_postavili_stovky_bezcov.html

Na štart Prešov Half Marathon sa opäť postavili stovky bežcov

Po úspešnej premiére PREŠOV HALF MARATHONU 2018 sa uskutočnil už druhý ročník podujatia. Prešovčania aj návštevníci z okolia si užili polmaratón v srdci Šariša s podtitulom – emócia v pohybe.

V uplynulú sobotu 14. septembra si nadšenci a priaznivci behu opäť zmerali svoje sily. Podujatie Prešov Half Marathon, ktoré si v bežeckom kalendári Prešovčanov už buduje svoju tradíciu, sa uskutočnilo pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, predsedu PSK Milana Majerského a Pavla Ružbarského, dekana Fakulty športu PU.

Na štart Prešovského polmaratónu sa postavilo vyše 1100 nadšených bežcov. Aj tento rok si účastníci mohli vybrať trať podľa náročnosti. Odbehnúť si teda mohli polmaratón, 10 km alebo UNIPO 5 km. Najmenší si zas skúsili Mini maratón.

Pripravený bol aj bohatý sprievodný program, zóna zábavy pre deti, občerstvenie a polmaratón sa opäť niesol v jedinečnej atmosfére. Bežci prekonávali svoje limity a v cieľovej rovinke sa na ich tvárach striedali emócie.

Podľa predpokladov dominovali bežci z Kene, kde prvý Wycliffe Kipkorir Biwot dobehol vo výbornom čase 1:07:42. Fantasticky im sekundoval Marián Zimmerman z Kluknavy, ktorý sa stal najrýchlejším Slovákom a zároveň aj majstrom východoslovenského kraja za Slovenský Atletický Zväz.

Výborné časy padali aj vo vekových kategóriách a taktiež v sprievodných disciplínach Unipo 5 km a 10 km, či v detských behoch.

Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník podujatia.

 
17.9.2019 | Pridal: Redakcia pis.sk | Kultúra a voľný čas | čítané: 1866 krát