PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18248/tomfrom_maju_novy_singel_nad_hladinou.html

TomFrom majú nový singel Nad Hladinou

Prešovská skupina TomFrom prichádza po debutovom albume Láskyplne s úplne novým singlom. Kapela v posledných mesiacoch pracovala na nových skladbách a po lete predstavuje pesničku Nad Hladinou aj s videoklipom, ktorý natočili na Domaši.

Nový album je zatiaľ v nedohľadne, hudobníci však majú pripravených sedem nových vecí, z ktorých chcú väčšinu postupne predstaviť prostredníctvom videoklipov a na živých vystúpeniach.

Novinka je tvrdšia v porovnaní so svojimi predchodcami, no zachováva si rukopis kapely, ktorý je založený na popových, jednoduchších textoch a prístupnejšej muzike. Ústredným autorom textov je Tomáš Telepák, ktorý má ešte jednu kapelu Potmehút, v ktorej sa venuje poslucháčsky náročnejšej hudbe. TomFrom založili s gitaristom Tomášom Ščerbákom. „Texty, ktoré píšem pre TomFrom nie sú hlboké, ani filozofické. Je to oddychová hudba. Novinka pojednáva o rozchode dvoch ľudí, ale nie je tam žiaden happy end, pretože ten moment rozchodu už nastal, ale svetlo nad hladinou je stále prítomné v podobe novej nádeje, “ hovorí Tomáš Telepák o novinke.

Ako textár hľadá vždy zaujímavé témy a snaží sa prísť zakaždým na nové metafory. Aj tu sa mu podarilo jedno nóvum, napriek tomu, že ide o tému rozchodu dvoch ľudí. „Nie je to žiadna nová téma, ale aj v takých prípadoch sa snažím nájsť nejaké zákutia, ktoré sa ešte v textoch neobjavili. Ako v každom vzťahu je všetko najprv fajn, ale po čase, keď už je jasné, že je tu rozchod, obaja si uvedomujú, že smiech partnera, ktorý sa zdal byť pred tým príjemný a krásny, sa zmení na ironický až cynický. Preto spievam Teraz vieš, ako znie tvoj vlastný smiech.“

Videoklip natočili za jeden deň na Domaši. Keď z natáčania uverejnili niekoľko fotografií na sociálnych sieťach ako upútavku na nový singel, postarali sa niekoľkí fanúšikovia o úsmevnú situáciu. Domašu si pomýlili s Chorvátskom. „Vyšlo nám aj počasie, pretože sa zamračilo. Podčiarklo to atmosféru piesne. S kamerami nám pomohli moji kamaráti fotografi Matej Tokár a Martin Straka, ktorí si tak vyskúšali niečo iné.“ Hereckú rolu v príbehu prijal bubeník Tomáš Kubeník s priateľkou Andreou a ich vášeň v scénach vo vode bola skutočná, ako ich práve začínajúci vzťah.

https://www.youtube.com/watch?v=OyTDlOezZGw

foto: Matej Tokár

 
17.9.2019 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 1476 krát