Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

HORNOŠARIŠSKÝ VÍNNY FESTIVAL otvorí v sobotu 5. októbra brány

V sobotu 5.októbra 2019 sa bude konať v Bardejovských kúpeľoch v Kúpeľnej kolonáde 5.ročník HORNOŠARIŠSKÉHO VÍNNEHO FESTIVALU.

Hornošarišský vínny festival
Hornošarišský vínny festival

Jeho súčasťou sú bohaté sprievodné akcie a kultúrny program so začiatkom o 14.00 hod. O zábavu sa postarajú folklórne súbory Hažlínčanka a Bartošofske dzivčata a paropci, matičný klub Heligonkárov z Bardejova, na píšťalku a trombitu zahrá Jaroslav Sloboda a vystúpi aj skupina Šansón s piesňami z repertoáru Edith Piaf. Nebude chýbať o 19.00 hod. ani sabráž – exhibícia v sekaní sektov a o 20.00 hod tombola. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.

"Akcia sa koná za každého počasia. Vstupné je 9 eur a v tom je 10 degustačných kupónov, kalich na víno a degustácia gastronomických špecialít. Príďte aj vy ochutnať sortiment vín z viacerých slovenských vinárstiev a zabaviť sa. Hornošarišský vínny festival je posledným masovým podujatím tohtoročnej kúpeľnej sezóny. Tradične očakávame účasť niekoľko sto návštevníkov, ktorí neodolajú a prídu si vychutnať dobré vína. I keď je vínny festival poslednou masovou akciou, kultúrne a osvetové podujatia budú pokračovať až do konca roka, “ pozýva T. Šatanková.

Bardejovské kúpele sú tradičným cieľom liečebných a relaxačných pobytov, ale aj jednodenných výletov rodín a stretávania sa priateľov zo širokého okolia. Väčšina je z Prešovského a Košického kraja. Areál kúpeľov a priľahlý park poskytujú dostatok možností na prechádzky a posedenia. Kultúrne akcie robia tieto vyhľadávané kúpele ešte atraktívnejšími. Bardejovské kúpele celoročne 2-krát do týždňa (v stredu a vo štvrtok od 10.30 do 13.00 hod.) ponúkajú v Kolonáde MAĽOVANIE NA HODVÁB. Ďalšími celoročnými akciami sú aspoň raz do týždňa LEKÁRSKE PREDNÁŠKY a PREDNÁŠKY O HISTÓRII s pani Trenčanovou.

Atraktívna jeseň je najlepšia na pobyt v kúpeľoch

Jeseň je jedným z najobľúbenejších období na návštevu kúpeľov a liečbu v nich. Bardejovské kúpele ponúkajú atraktívne pobyty pre seniorov, ale aj pre rodiny s deťmi, kde je v cene stravovanie, ubytovanie a vstup do wellness.  V ponuke sú napríklad pobyty s lekárskou prehliadkou - SENIOR, SENIOR ŠPECIÁL, ŠTANDARD a EXTRA. Okrem nich ponúkajú aj relaxačné a iné pobyty bez lekárskej prehliadky OZDRAVNÝ, WELLNESS RELAX,   BEAUTY POBYT ELISABETH, ...

V cene každého pobytu je zahrnuté ubytovanie, stravovanie formou plnej, resp. polpenzie, lekárske vyšetrenie, procedúry denne + 3 krát denne pitná kúra. Všetci klienti majú ako bonus denne 2 hodinový vstup do WELLNESS SPA – bazénový svet, pravidelný animačný program, medicínske a historické prednášky a vstup na tanečné zábavy. Zo širokej ponuky ubytovacích zariadení v najvyššej kategórii EXCLUSIVE v nedávno rekonštruovanom hoteli ALEXANDER alebo Superior v hoteloch Astória, Ozón a Carola, až po standard a economy vo vilkách, si vyberie naozaj každý. Luxusný štvorhviezdičkový kongresový hotel Alexander je najlepšou voľbou pre konanie kongresov, školení, seminárov, workshopov, teambuildingov, obchodných stretnutí, ale aj svadieb a zábav.

Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia.

Priamo v areáli kúpeľov je skanzen - najstarší na Slovensku, tenisové dvorce, krytá hala,  preliezačky,  minigolf, „kúpeľné singletracky“, neďaleko je historické mesto Bardejov - pamiatka UNESCO, hrad Zborov, Slnečný majer s možnosťou jazdy na koni a mnohé iné atrakcie.  

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK