Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Delostrelecká mína vo Veľkom Šariši

V pondelok ( 23.09.2019 ) poobede na linku tiesňového volania 158 oznámil 26 ročný muž, že počas pyrotechnického prieskumu územia pri výstavbe rýchlostnej komunikácie R4 v katastrálnom území mesta Veľký Šariš (v lokalite zvanej Kopanina) bola nájdená munícia.

Miesto nálezu bolo okamžite riadne zabezpečené hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Veľký Šariš. Privolaný krajský pyrotechnik predmet identifikoval ako delostreleckú mínu s priemerom 82 mm, ktorá pochádza z čias 2. svetovej vojny. Za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení pyrotechnik muníciu previezol k uskladneniu a následnej bezpečnej likvidácii.

V prípade nálezu munície s ňou v žiadnom prípade netreba nemanipulovať! Je nutné túto skutočnosť , čo najskôr oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158! V súvislosti s neodbornou manipuláciou ľudí s nájdenou pyrotechnikou už bolo v minulosti zaznamenaných veľa prípadov úrazov, či smrteľných zranení.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Krádež v rodinnom dome
Polícia v Prešove rieši prípad trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom porušovanie domovej slobody, ku ktorému došlo v sobotu (17.02.2024) na Ul. Bezručovej.
Likvidácia tabaku aj registračných pokladníc
Prešov - 20.02.2024: Colný úrad (CÚ) Prešov zlikvidoval v spaľovni odpadov viac ako 5,6 ton tabaku, ktorý prepadol v prospech štátu. Zničil aj tri registračné pokladnice, ktoré zabezpečil pri kontrolách zameraných na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP).
Náušnice, prstene, retiazky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Ukradnuté dopravné značky
Taxikár jazdil po strede cesty
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK