Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

2. októbra odštartuje 53. ročník Prešovskej hudobnej jesene

Park kultúry a oddychu v Prešove pripravil v termíne od 2.10.2019 do 25.11.2019 už 53. ročník Prešovskej hudobnej jesene.

Tohtoročná hudobná jeseň bude už tradične veľmi bohatá a navyše aj s medzinárodným rozmerom. Počas deviatich večerov si návštevníci budú môcť vypočuť nielen klasické diela svetových tvorcov, ale aj operné a operetné melódie. Svoje miesto v dramaturgii majú aj spevácke zbory, či filmová, populárna a jazzová hudba.

Otvárací koncert bude patriť Štátnej filharmónii Košice, ktorá pod taktovkou Zbyňka Müllera uvedie diela Jozefa Podprockého, Ericha Wolfganga Korngolda a Ludwiga van Beethovena. Medzi interpretmi tohto jedinečného podujatia nájdeme aj zoskupenia ako Musica Sonoro, La Gioia, či prešovské spevácke zbory Vocals a Nocturno.

Rozhodne si nenechajte ujsť koncert Slovak Accordion Orchestera, v programe ktorého odznejú hity speváčky Mariky Gombitovej, či skupín Modus, Elán, Eagles, Metallica, Queen a mnohé ďalšie v podaní zaujímavých speváckych hostí, Rada Moznicha, či víťazky Hlasu Česko Slovenska 2014 Lenky Lo Hrůzovej.

16. októbra sa predstaví poľský súbor Sonori Ensenble z Wroclavi, ktorý uvedie operné a operetné melódie. Tento koncert bude súčasťou Poľských dní, ktoré sa v Prešove tento rok uskutočnia už štvrtýkrát.

Veríme, že Vás tohtoročná Prešovská hudobná jeseň zaujme a že si z pestrého programu vyberiete to, čo máte najradšej. Všetci ste srdečne vítaní!

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK