Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Úradníci vyčistili les od odpadkov

Dobrovoľnícke práce úradníkov, zamestnancov mestských organizácii či zamestnancov pivovaru Šariš pokračujú vo Veľkom Šariši znova. Tentokrát sa pustili do čistenia lesa v mestskej časti Kanaš. Po vyčistených zastávkach, natretí mostu, výsadbe kvetov, teraz vyzbierali množstvo odpadkov v lese.

“Nadviazali sme na tradíciu, ktorá bola založená Komunitnou nadáciou, pivovarom Šariš a mestom Veľký Šariš. Ukázalo sa, že má zmysel zapájať sa do jednotlivých dobrovoľníckych aktivít, kde si vieme sami skrášliť naše okolie, alebo rozvíjať aktivity, ktoré nám pomáhajú k tomu, aby naše mesto bolo krajšie či ekologickejšie. Aj týmto spôsobom dávame dokopy ľudí, stmeľujeme ľudské vzťahy, zamestnanci úradu a mestských organizácii sa môžu spolu porozprávať a aj vzťahy na pracovisku sú potom lepšie, ” informoval primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall.

Dobrovoľníci vyzbierali množstvo odpadkov v lese v mestskej časti Kanaš. “Našli sme tu toho naozaj dosť. Od železa, plastov, sklo, hrnčeky, pneumatiky či vedrá, ” uviedla prednostka Mestského úradu Sylvia Hetmánková.

Dobrovoľníci prešli aj novým naučným chodníkom. “Tento chodník sme vytvorili pred troma rokmi a je na ňom desať informačných tabúľ, ” uviedol Rudolf Najsarek z organizácie Lesy Mesta Veľký Šariš. Aj tento chodník čistili dobrovoľníci od odpadkov.

Do tohto dobrovoľníckeho dňa sa zapojila aj Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského, ktorá v rámci projektu a v spolupráci s mestom robila workshopy, semináre a rôzne edukačné aktivity. “Do tejto akcie sa opäť zapojila naša základná škola a práve tým, že prirodevedecká fakulta ukazovala žiakom faunu, flóru a hovorili im o tom, ako chrániť naše životné prostredie, ” dodal primátor. Žiaci si v tento deň skrášľovali aj školský dvor hrabaním lístia či zbieraním odpadkov.

TEXT K FOTO:
Dobrovoľníci vyzbierali v lese niekoľko vriec odadov. Mesto Veľký Šariš bude v podobných akciách pokračovať aj v budúcnosti.
Rudolf Najsarek z organizácie Lesy Mesta Veľký Šariš hovoril dobrovoľníkom čo všetko sa môžu dozvedieť na náučnom chodníku Stráže.
Do dobrovoľníckeho dňa vo Veľkom Šariši sa zapojila aj Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského rôznymi edukačnými aktivitami.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK