Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Na Svetovom dni výživy v Prešove budú dominovať jedlá zo zeleniny

Prešovské kuchárky v utorok 15.10. 2019 predvedú svoje zručnosti a tvorivosť pri príprave rozmanitých jedál. Ochutnávku toho najlepšieho zo školských kuchýň v Prešove ponúknu v rámci kulinárskeho podujatia Svetový deň výživy.

Dejiskom obľúbeného podujatia bude opäť Park kultúry a oddychu v Prešove. V rámci 12. ročníka Svetového dňa výživy kuchárky z Prešova uvaria zeleninové špeciality a pripravia vynikajúce šaláty pre 400 hostí. Už tradične sa pritom budú pridržiavať noriem školského stravovania, aby rodičov detí presvedčili o tom, že aj recepty zo školskej jedálne môžu poľahky konkurovať jedlám z reštaurácií. Do prípravy sa zapoja všetky školské jedálne v meste. Súčinnosť v rámci organizácie podujatia poskytnú MŠ Solivarská a MŠ Mirka Nešpora.

Aktuálny ročník sa ponesie v znamení hesla „Prevencia proti chorobám prostredníctvom zdravej výživy.“ Po úspešných ročníkoch, ktoré boli venované jedlám z rýb, medu, či strukovín sa Odbor školstva, kultúry a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Prešove rozhodol upriamiť pozornosť na rôzne druhy zeleniny. Svetový deň výživy však nebude iba o jej konzumácii, ale aj o užitočných radách z oblasti zdravého stravovania. Jednotlivé druhy zeleniny totiž majú pre ľudský organizmus prospešné účinky, o ktorých mnohí ľudia nevedia.

Mesto Prešov je známe tým, že dlhodobo venuje zvýšenú pozornosť zdravej výžive a zdravému životnému štýlu. V tejto oblasti si už naša samospráva pripísala viaceré pozitívne výsledky a prvenstvá. V roku 2015 získalo mesto prestížne ocenenie ako najlepší zriaďovateľ školských jedálni v Česku a na Slovensku. Veríme, že Svetový deň výživy bude opäť ukážkou vysokej profesionality a odbornej zdatnosti personálu, ktorý denne pripravuje jedlá pre stovky školákov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK