Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Riaditelia škôl budú rokovať aj v Prešove

Už 12. ročník odbornej konferencie pre riaditeľov škôl a ich zástupcov s názvom ŠKOLA 2019/2020 sa bude tento rok konať 22. októbra 2019 v Prešove.

Už 12. ročník odbornej konferencie pre riaditeľov škôl a ich zástupcov s názvom ŠKOLA 2019/2020 sa bude tento rok konať po Bratislave aj v Prešove a to 22. októbra 2019.

Manažment školy a profesijný rozvoj zamestnancov po novom – Nastavíme vám ten správny kurz. Tak znie podtitul najväčšej riaditeľskej konferencie pre vedenie všetkých typov škôl.

„Konferencia je určená všetkým riaditeľom a zástupcom riaditeľov materských, základných, stredných škôl a ZUŠ, ale rovnako tak aj učiteľom, zriaďovateľom a všetkým, ktorých zaujímajú legislatívne a manažérske otázky školskej praxe. Skrátka pre všetkých, ktorí si chcú nastaviť ten správny kurz – hlavne v tejto dobe, keď sú školy vystavené zmenám hneď z viacerých strán, “ priblížila zameranie konferencie Mgr. Mira Bianchi Schrimpelová, konateľka odborného nakladateľstva Dr. Josef RAABE Slovensko, organizátora konferencie.
Ako každý rok, aj tentokrát bude program konferencie venovaný aktuálnym otázkam školskej praxe.

Tematické okruhy konferencie:
1. OBEDY ZADARMO
2. NOVÝ ZÁKON O PEDAGOGICKÝCH A ODBORNÝCH ZAMESTNANCOCH
3. PROFESIJNÝ ROZVOJ
4. PERSONÁLNE RIADENIE
 
Zvučné mená prednášajúcich
Vyše 200 účastníkov konferencie sa môže aj tento rok v oboch mestách tešiť na bohatý a hodnotný odborný program. Ako lektori vystúpia ozajstní odborníci vo svojich odboroch, ako napríklad:
Ing. Jarmila Belešová, riaditeľka osobného úradu, Štátna školská inšpekcia
Mgr. Ján Sitarčík, PhD. , riaditeľ odboru pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov MŠVVaŠ SR
JUDr. Žaneta Surmajová, PhD. , generálna riaditeľka Sekcie legislatívno-právnej, MŠVVaŠ SR
Ing. Marian Galan, generálny riaditeľ Sekcie regionálneho školstva, MŠVVaŠ SR
Ing. Ján Sládek, terapeut a inštruktor systému Body and Brain, konateľ Body and Brain Slovakia
Darina Výbohová, riaditeľka sekcie profesijného rozvoja, Metodicko-pedagogické centrum Bratislava
Ing. Marián Valent, PhD. ,   zástupca riaditeľky pre pedagogickú činnosť, Metodicko-pedagogické centrum v Banskej Bystrici
Mgr. Hilda Dudáková, vedúca oddelenia pracovnoprávnych vzťahov zamestnancov rezortu školstva, MŠVVaŠ SR
Mgr. Iveta Moravcová, vedúca odboru školstva, MÚ Hlohovec

PROGRAM KONFRENCIE ŠKOLA 2019/2020 nájdete TU.

Prihlasovanie
Na stránkach organizátora aktuálne prebieha prihlasovanie na konferenciu. Záujemcovia o absolvovanie konferencie sa môžu prihlásiť tu:
https://www.raabe.sk/skola-2019-2020/prihlaska

Všetky informácie o 12. ročníku odbornej konferencie ŠKOLA 2019/2020 sú priebežne aktualizované na stránke https://www.raabe.sk/skola-2019-2020/uvod.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
BUDÚCI FYZIOTERAPEUTI ZÍSKAJÚ PRAX V POPREDNOM REHABILITAČNOM CENTRE VĎAKA NOVÉMU PARTNERSTVU
Prešov 27. február 2024 – Prešovská univerzita v Prešove (PU), zastúpená Fakultou zdravotníckych odborov (FZO), a rehabilitačné centrum Adeli Medical Center, podpísali Memorandum o spolupráci, čím sa otvárajú nové možnosti v zlepšovaní kvality vzdelávania a vedeckovýskumnej činnosti v oblasti fyzioterapie. Táto spolupráca, prvá svojho druhu na Slovensku, umožní študentom získavať najmodernejšie poznatky a prax priamo v prostredí jedného z najväčších neurorehabilitačných centier na svete.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK