Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Lúpežne prepadli 3 mladých ľudí

Vo štvrtok ( 10.10.2019 ) vo večerných hodinách na Ul. Hlavnej v Prešove, dvaja páchatelia fyzicky napadli troch mladých ľudí (17 ročného mladíka z obce Priekopa, 17 ročného mladíka z Medzilaboriec i 18 ročnú slečnu z obce Fričkovce).

Celý útok začal tým, že útočníci si vypýtali drobné mince, chceli vidieť peňaženky poškodených. Po odmietnutí útočníci pritvrdili, prišli na rad rany päšťami. Ranu päsťou dostali všetci z napadnutých. Útok ako aj následný pád na zem spôsobili, že mladí ľudia utrpeli viaceré zranenia (zlomeninu nosa, krvácanie, pomliaždeniny).

Vynikajúcou prácou prešovskej kriminálky boli obaja útočníci podozriví zo spáchania tohto skutku zadržaní a na základe dôkaznej situácie boli obvinení zo zločinu lúpeže. Išlo o 20 ročného muža z obce Sokoľany (momentálne bývajúceho v Prešove) a len 14 ročného chlapca z obce Svinia. Obaja obvinení boli obmedzení na osobnej slobode a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Zákon pri tomto zločine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov, v prípade mladistvého ide o polovičnú trestnú sadzbu.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Krádež v rodinnom dome
Polícia v Prešove rieši prípad trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom porušovanie domovej slobody, ku ktorému došlo v sobotu (17.02.2024) na Ul. Bezručovej.
Likvidácia tabaku aj registračných pokladníc
Prešov - 20.02.2024: Colný úrad (CÚ) Prešov zlikvidoval v spaľovni odpadov viac ako 5,6 ton tabaku, ktorý prepadol v prospech štátu. Zničil aj tri registračné pokladnice, ktoré zabezpečil pri kontrolách zameraných na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP).
Náušnice, prstene, retiazky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Ukradnuté dopravné značky
Taxikár jazdil po strede cesty
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK