PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18337/presovski_volejbalisti_si_pripisuju_povinne_3_body.html

Prešovskí volejbalisti si pripisujú povinné 3 body

V 5. kole Edymax extraligy mužov preverilo hráčov VK MIRAD PU Prešov reprezentačné družstvo Slovenska v kategórií do 20 rokov.

Na domácej palubovke si s mladíkmi poradili hladko 3:0 (21,16,19). Nahrávač Šarišanov, Boris Velička, ako reprezentant, nastúpil proti svojím klubovým spoluhráčom. Premiéru v najvyššej súťaži si odkrútil Kristián Cigán. Hráčom zápasu sa stal smečiar Michal Ščerba. Tréner Erik Digaňa dal šancu hráčom z lavičky.
Juniori sú do súťaže zaradení mimoriadne a štartujú na osobitnú súpisku, pričom sa predstavujú len v základnej časti. Mladíci hrajú s každým účastníkom jedno stretnutie. Výsledky z týchto zápasov sa riadne započítavajú do tabuľky.

Priebeh stretnutia
Juniori v prvom sete boli na dostrel do stavu 17:19, koncovka patrila domácim, rovnako ako druhé dejstvo. V treťom sete Prešovčania viedli už 21:8, ale v závere poľavili a mladíci skresali konečné manko na šesť bodov (25:19). Najviac bodov - zhodne po jedenásť - si pripísali na konto poľský univerzál Mateusz Śnieżek a dvojica z tímu U20 Michal Trubač,  Adrián Vančo. Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal smečiar Michal Ščerba.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „V prvom rade som rád, že takýto projekt reprezentantov funguje. Pre nich je to obrovská príležitosť zbierať skúsenosti, keď môžu nastúpiť proti svojím extraligovým vzorom. Potrebujú sa pripraviť a čaká ich ešte tvrdá robota na kvalifikácií, kde sa budú stretávať s podobnými hráčmi. Musia sa naučiť ísť do hry bez rešpektu. Je super, že sme takýto zápas mohli absolvovať. K našej dnešnej hre. Máme stále na čom pracovať. Máme dobre pasáže a potom prídu zlé a tie zlé trvajú príliš dlho. Toto musíme odstrániť, ak chceme byť úspešní.“

Peter Kalný, tréner Reprezentačného družstva U20: „Hrali sme dobre. V prvom sete to bolo tak na hranici našich možností. Samozrejme, potom hlavne servisom sa vytvoril ten bodový rozdiel v družstvách. Paradoxne sme najhoršie prihrávali plachtené podanie. Sopko nám dal zopár es, ale to sme ešte ako-tak ustáli, ale potom sme krvácali na plachte po lajne. Som rád, že keď to bolo ozaj zle, tak sme zdvihli hlavu a ten stav jemne skorigovali. V takomto stave dnes to družstvo momentálne je. Máme to ťažké, lebo majú rešpekt zo servisu, majú rešpekt z toho, aby sme to zvládli, aby sme sa vyhrali.“

Michal Ščerba, smečiar VK MIRAD PU Prešov: „V každom prípade povinné 3 body sú doma. Zápas nám ukázal na čom musíme pracovať. Myslím si, že sme boli lepším družstvom na servise aj na prihrávke a to rozhodlo.“

MVP: Michal Ščerba (Prešov)
Počet divákov: 142 divákov
Rozhodovali: Miloslav Smolko, Igor Porvazník

Pravidelný program extraligy preruší už o týždeň nový formát súťaže o Slovenský pohár. Losovanie, ktoré v júli prebehlo na centrále SVF do prvého kola priradilo Miraďákom družstvo TJ Spartak Myjava. Prvý zápas sa odohrajú na domácej palubovke budúci týždeň vo štvrtok (24.10.2019) o 19:00 hod. Odvety sú na programe v novembri.

Foto: Andrej Schlank

 
18.10.2019 | Autor: Jana Palenčárová | Šport | čítané: 1255 krát