PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18341/oficialne_predstavenie_google_pixel_4-kedy_zacnu_dodavky.html

Oficiálne predstavenie Google Pixel 4: Kedy začnú dodávky?

Predstavenie vlajkových lodí od Googlu - Pixelu 4 a 4XL, ktoré prebehlo 15.10 v New Yorku opäť posunulo technologickú hranicu. Nové modely prichádzajú najmä s kvalitnejšími senzormi, no vylepšenia neobišli ani fotoaparát či iné oblasti.

Predstavenie vlajkových lodí od Googlu - Pixelu 4 a 4XL, ktoré prebehlo 15.10 v New Yorku opäť posunulo technologickú hranicu. Nové modely prichádzajú najmä s kvalitnejšími senzormi, no vylepšenia neobišli ani fotoaparát či iné oblasti. 


Zdroj: Google

Základný prehľad 

Google Pixel 4 stavil pri vlajkovej lodi na čip Qualcomm Snapdragon 855. Prvá, druhá aj tretia generácia Pixel prišli so 4 GB pamäte RAM. Pixel 4 je tak prvý, ktorý v tejto rade dostal 6 GB, čím sa telefón konečne vyrovnal Androidu (aj keď stále existuje veľa konkurenčných modelov, ktoré majú 8, v niektorých prípadoch dokonca 12 GB pamäte RAM).

6 GB Ram znamená, že pod kapotou Pixel 4 je dostatok energie na to, aby utiahlo čokoľvek, čo od neho budete potrebovať. Telefón beží na Androide 10, najnovšej verzii mobilného operačného systému od Google.


Zdroj: Bigstock.com


Čo prináša fotoaparát?

Veľkou inováciou v Pixel 4 je zahrnutie druhého zadného fotoaparátu - je to prvýkrát, čo Google umiestnil na zadnú časť telefónu viac ako jeden objektív. Dve zadné kamery sú však v súčasnosti v podstate pozadu, väčšina vlajkových lodí vysokej triedy sa pýši aspoň tromi.  

Google je však známy tým, že udržiava veci z hľadiska hardvéru jednoduché a sústredí sa najmä na softvér. Preto odporúčame obliecť nový pixel do štýlového obalu na telefón. Na novom Pixeli nájdeme 12MP hlavný fotoaparát (f / 1,7, zorné pole 77 stupňov), ktorému pomáha teleobjektív 16MP (f / 2,4, zorné pole 52 stupňov). Vďaka tomu sa môžete tešiť na lepšie portréty a kvalitnejšie výkony za slabého svetla. Predná strana je vybavená 8 MP selfie kamerou (f / 2,0, zorné pole 90 stupňov).  


Pohodlnejšie vyhľadávanie vďaka asistentovi?  

Hlasový asistent od Google tiež prešiel sériou vylepšení a Pixel 4 tak predstavuje inteligentnejšieho asistenta než kedykoľvek predtým. Teraz môžete otvárať aplikácie a priamo v nich aj vyhľadávať- napríklad poviete „Hej Google, ukáž mi Rihannu na Instagrame“, načo Google asistent otvorí spomínanú aplikáciu a vy sa dostanete na profil pop-star.

Zároveň Google prišiel s novým spôsobom aktivácie asistenta: Stačí, ak potiahnete prstom z pravého dolného rohu obrazovky. V prípade potreby môžete na oživenie hlasového asistenta použiť frázu „Ahoj Google“ alebo stlačiteľné strany Pixelu 4. Vylepšený asistent zachytáva aj kontext a ak do 15 sekúnd od vášho povelu zopakujete ten istý príkaz po druhý krát, mobil nebudete musieť prebudiť - už ho bude počuť sám.

Všade samé benefity

S novým Pixelom 4 budete mať k dispozícii aj  štandardné “Pixelácke” výhody, vrátane bezplatného, ​​neobmedzeného cloudového úložiska, kam môžete ukladať fotografie, ktoré na svoj Pixel 4 zaznamenáte a to všetko v originálnej kvalite. Taktiež vás neminú ani najnovšie aktualizácie softvéru a zabezpečenia. Google vyhlásil, že batéria o veľkosti 2 800 mAh poskytne celodennú životnosť - napriek tomu, že je menšia ako baterka v Pixeli 3.


Zdroj: Bigstock.com


Kedy bude u nás?  

Google Pixel 4 a 4XL budú k dispozícii vo farbách Just Black, Clearly White a limitovanej Oh So Orange. Úvodná cela je 799 dolárov pre Pixel 4 a 899 dolárov pre Pixel 4XL vo verzii 6 GB + 64 GB. Dodávky začnú 24. Októbra, predobjednať sa dá na internete už dnes.  



Zdroj: Bigstock.com

 
21.10.2019 | Pridal: Admin | Reklama | čítané: 2104 krát