PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18353/protidrogovy_vlak_zavita_do_presova.html

Protidrogový vlak zavíta do Prešova

250 detí z prešovských základných škôl nastúpi do protidrogového vlaku – Revolution train, ktorý sa dnes zastaví na vlakovej stanici v Prešove. Cieľom je motivovať deti k pozitívnym životným voľbám.
Protidrogový vlak
Protidrogový vlak

Žiaci šiesteho až deviateho ročníka sa nevšedným spôsobom dozvedia dôležité informácie o nebezpečenstve, ktoré predstavujú legálne aj nelegálne drogy. V ôsmych interaktívnych miestnostiach a štyroch kinosálach, ktoré sa nachádzajú vo vagónoch žiaci zažijú rôzne emotívne situácie aj reálny príbeh o tom aké ľahké je prepadnúť drogám. Na vlastné oči tak spoznajú ako to funguje v bare, väzení, drogovom brlohu, v prostredí vyšetrovne, či dokonca na mieste tragickej autohavárie. Na základe toho, čo uvidia vo filme s nimi potom budú pracovať lektori.

Takzvaný Revolution train už navštívilo viac ako 150 tisíc ľudí na Slovensku, v Českej republike a v Nemecku. V rámci slovenského turné vlak príde aj do Prešova. Po avizovanom programe pre základné školy bude vlak od 15:30 do 18:00 prístupný aj pre verejnosť. Program začína každých 20 minút a vstup je bezplatný. Vítaní sú všetci rodičia s deťmi staršími ako 10 rokov, pretože náznaky užívania drog sa prejavujú aj u detí vo veľmi nízkom veku.

Na tejto aktivite sa budú spolupodieľať aj prešovskí mestskí policajti, ktorí budú návštevníkov vlakom sprevádzať.

Foto: http://www.revolutiontrain.cz/

 
24.10.2019 | Autor: Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 1139 krát