PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18364/priechod_pre_chodcov_pri_nakupnom_stredisku_druzba_je_bezpecnejsi_vdaka_novym_semaforom.html

Priechod pre chodcov pri nákupnom stredisku Družba je bezpečnejší vďaka novým semaforom

Na hlavnej ceste pri nákupnom stredisku Družba na Sídlisku III v Prešove pribudli úplne nové semafory. Mesto Prešov v týchto dňoch vymenilo stožiare s cestnou svetelnou signalizáciou pri priechode pre chodcov.

Pôvodné semafory na Volgogradskej ulici definitívne doslúžili a nebolo možné ich opraviť. Nakoľko ide o frekventovanú cestu, samotný priechod pre chodcov by tu nepostačoval. Mesto sa preto rozhodlo pre inštaláciu novej svetelnej signalizácie, a zároveň tak vyhovelo aj požiadavkám zo strany obyvateľov. Cez hlavnú cestu totiž denne prechádzajú stovky chodcov, a taktiež zdravotne znevýhodnení obyvatelia z neďalekého centra sociálnych služieb.

Priechod pre chodcov, ktorý spája zastávky mestskej hromadnej dopravy je odteraz oveľa bezpečnejší. Semafory ľuďom výrazne uľahčia prechod cez cestu najmä v čase dopravných špičiek vďaka zabudovaným dopytovým tlačidlám pre chodcov. Navyše sú vybavené modernou zvukovou signalizáciou pre zrakovo postihnuté osoby.

Semafory majú v sebe zabudovaný aj moderný radič, ktorý je možné v budúcnosti jednoducho zosynchronizovať s platformou riadenia a koordinácie cestnej dopravnej signalizácie.

 
28.10.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1055 krát