Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

PKO v Prešove oslávilo šesťdesiatku

Park kultúry a oddychu Prešov oslavuje v tomto roku krásne a výnimočné jubileum. Už 60 rokov je strediskom kultúrneho života v meste a jeho nádherná sála patrí medzi historické skvosty Prešova.

„Veľmi ma teší, že sa nám Park kultúry a oddychu úspešne darí udržiavať a stále obnovovať. Po nových oknách, streche a klimatizácii prišla na rad aj obnova fasády a nádvoria, čím sa vytvoril naozaj multifunkčný priestor, v ktorom si krásu a rozmanitosť domácej i zahraničnej kultúry môžu vychutnávať všetci Prešovčania aj návštevníci nášho mesta. Chcem sa poďakovať pani riaditeľke a všetkým zamestnancom, ktorí sa dennodenne starajú o to, aby sa kultúrny život v meste Prešov rozvíjal a oslovil čo najviac ľudí, " prihovorila sa prítomným primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Hosťom sa počas slávnostného večera prihovoril aj bývalý riaditeľ PKO Emil Chlapeček a súčasná riaditeľka Edita Hudáková.

Parku kultúry a oddychu v Prešove prišla k 60-tke poblahoželať a popriať veľa ďalších úspešných rokov aj prvá slovenská Superstar, Prešovčanka Katka Koščová, ktorá svojím zamatovým hlasom zaspievala slávnostné "živió" a niekoľko piesní z vlastného repertoáru.

Oslavu 60. narodenín PKO všetkým spríjemnili talentovaní mladí tanečníci z GRIMMY Dance Centre, ale aj prešovský klavirista Andy Belej v duete s husľovou virtuózkou Zuzanou Oráčovou.

Parku kultúry a oddychu v Prešove srdečne blahoželáme k jubileu a všetkým jeho zamestnancom prajeme veľa inšpirácie a úspešných rokov pri formovaní kultúrneho života v meste.

PKO Prešov zabezpečuje kultúrno – osvetovú činnosť, umožňuje občanom spoločenskú zábavu, vzdelávanie, usporadúva vystúpenia profesionálnych a amatérskych umelcov a skupín, telovýchovné a športové podujatia, súťaže, prehliadky a festivaly.

V správe PKO Prešov je okrem budovy Čierneho orla aj budova Caraffovej väznice na Floriánovej ulici, kultúrne strediská Družba, Centrum, Exnárova, Šváby, Solivar, Kino Scala a Záhradné kino na Masarykovej ulici.

Zriaďovacia listina Parku kultúry a oddychu v Prešove bola vydaná 10. októbra 1959 na základe rozhodnutia Mestského národného výboru v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK