PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18384/presov_karate_kids_-_krajnak_a_jalowiczorova_valcuju_europu.html

Prešov Karate Kids - Krajňák a Jalowiczorová valcujú Európu!

Začiatkom tuhých európskych bojov, ktoré čakali na Prešov Karate Kids, bola ťažká medzinárodná súťaž - CROTIA OPEN 2019.

Karate klub Junior hradil komplet výdavky vybraným reprezentantom Juniorov na tejto skvelej medzinárodnej súťaži. V reprezentačnom kimone štartovala v slovenských farbách ako prvá Prešovčanka Michaela Bryndzová, ktorá však vypadla v 1. kole. Aj napriek prehre Miške gratulujeme k jej nominácii do reprezentačného kimona. Miška naďalej maká na sebe, aby bola jednotkou.

Ostatní reprezentanti Karate klubu Junior, Veronika a Marko Jalowiczorovci, Gregor Lehotský bojovali čo im sily stačili, ale medailu nedosiahli. Veronike sa ušla zemiaková medaila, ale výkon tejto dynamickej pretekárky potešil. Výborný výkon opäť podal a z tohto ťažkého podujatia získal bronzovú medailu Matej Krajňák. Ten opätovne potvrdil, že dokáže podávať špičkové európske výkony vo svojej kategórii a v Prešove nám rastie veľký talent.

Priebežne s CROATIA OPEN 2019 prebiehala súťaž v neďalekej Ľubovni, a to ĽUBOVŇA OPEN 2019, ktorá sa konala dňa 04.10.2019. Junior Prešov získal skvelých 17 medailí, čo znamenalo celkové 2.miesto v hodnotení klubov medailovej štatistiky. Pod Ľubovnianským hradom zabrali Prešov Karate Kids naplno. Časť našej výpravy bojovala v Chorvátsku, a tak sme šťastní, že sme dokázali aj napriek tomu získať o 9 medailí viac ako minulý rok a vyskočiť v celkovom hodnotení klubov z 11. miesta na 2. miesto v medailovej štatistike.

Progres Juniorov pokračuje, chceme poďakovať všetkým reprezentantom Juniorov a rodičom, ktorí svoje deti v tréningu a súťažení podporujú. Preto aj my ako klub, budeme naďalej vytvárať podmienky pre rozvoj prešovských detí, najlepšie ako vieme. Na súťaži potešilo viacero reprezentantov Karate klubu Junior, ale zviditeľnili sa svojimi výkonmi najmä- Kryštof Balucha (1. miesto kata a kumite), Manuel Laci, Amália Anna Jaššová, Ingrid Salaganičová, ktorí nielen vyhrali ale aj zanechali dojem progresu.

Ďalšie výsledky KK Junior:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=272
www.karate-presov.sk

O týždeň na to, čakalo na Prešov Karate Kids 1. kolo - Žiacka liga paralelne s Majstrovstvami VÚKABU 2019 v Košiciach. Junior Prešov túto súťaž ukončil 1. miestom v hodnotení klubov v oboch súťažiach. Žiacka liga so ziskom 70 medailí a M-VÚKABU 22 medailí poukazuje na to, že Prešov v žiackých kategóriach patrí k špičke. Náš výsledkový progres pokračuje. Ďakujeme najmä svedomitej práci senseia Júliusa Valentu a trénerky Julky Čiernikovej pri tréningoch KATA s deťmi. Na žiackej lige sme už zažili pocity víťazstiev v kumite aj v minulých ročníkoch, keď sme sa zúčastnili danej súťaže, ale byť prví aj v KATA v celkovom hodnotení klubov, je super pocit a ukážka, že sensei Valenta v kombinácii s našou trénerkou Julkou robia divy. Veríme že medaily deti naštartovali a ukázali im, že ak makáš pod správnym vedením, vždy máš šancu byť najlepší.

Ďalšie výsledky KK Junior:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=295
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=296

Poslednou zastávkou Prešov Karate Kids bolo POLISH OPEN 2019, a to v dni 12. -13.10.2019. Súťažilo celkovo 2371 zápasníkov z 32 krajín z celého sveta. Aj napriek tomu Prešov Karate Kids získali striebro a bronz pre Junior Prešov. Veronika Jalowiczorová v kumite získala striebornú medailu pre Junior Prešov. Až vo finále ju zastavila maltská pretekárka. Veronika potvrdila obrovský talent, ktorý v sebe táto pretekárka skrýva. O ďalšiu medailu pre Prešov sa postaral Matej Krajňák, ktorý po tvrdých šiestich zápasoch získal 3. miesto. Matej si odniesol z ďalšej medzinárodnej skúšky medailu, a my vieme že je ďalším obrovským talentom v kimone Juniorov. V Poľsku na ťažkej medzinárodnej skúške Prešov Karate Kids opäť nesklamali. Naštartované športové kariéry detí sú opäť bohatšie o nové skúsenosti.

 
4.11.2019 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 2422 krát