Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Prešov a zdravotná poisťovňa sa dohodli: Na Sídlisko III sa vráti röntgen

Obyvatelia Sídliska III v Prešove už nebudú musieť dochádzať na RTG na polikliniku alebo do nemocnice. Na Prostějovskej ulici vznikne úplne nové rádiologické pracovisko.

V zdravotnom stredisku Centrum na Sídlisku III v Prešove pôsobí niekoľko všeobecných lekárov aj špecialistov. Pacienti boli zvyknutí, že priamo v tomto stredisku môžu absolvovať aj röntgenové vyšetrenie. Pracovisko však pred tromi rokmi zrušili a obyvatelia 18 tisícového sídliska museli dochádzať až na polikliniku na Levočskej ulici. Keďže v Prešove zostali len 3 pracoviská s RTG, predĺžili sa aj čakacie doby. Prešovčania preto požiadali o pomoc samotné mesto a spísali aj petíciu za návrat röntgenu.

Mesto Prešov sa preto snažilo nájsť riešenie ako túto službu pre obyvateľov druhého najväčšieho sídliska obnoviť. Rokovania so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou sa podarilo dotiahnuť do úspešného konca, vďaka čomu v zdravotnom stredisku Centrum na Prostějovskej ulici už čoskoro vznikne nové rádiologické pracovisko. „Je to výsledok spoločného úsilia petičného výboru, miestnych poslancov, mesta Prešov a Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ktorá sa rozhodla, že zazmluvní takéto pracovisko na Sídlisku III. Som rada, že aj takýmto spôsobom uľahčíme život našim obyvateľom, ktorí strávia menej času cestovaním na röntgen, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Za opätovné spustenie röntgenových vyšetrení v priestoroch zdravotného strediska na Prostějovskej ulici na Sídlisku III v Prešove spísali miestni obyvatelia pred časom aj petíciu. Ich snaha nevyšla nazmar. Súhlas na prevádzku rádiologického pracoviska je platný od 1.11.2019. Nachádzať sa bude v mestských priestoroch v známom stredisku Centrum. Momentálne je potrebné už iba vybrať poskytovateľa, čo však bude jednoduché, nakoľko uchádzači sú traja. RTG na Sídlisku III by tak malo Prešovčanom začať slúžiť ešte tento rok. „Teším sa, že v Prešove pribudne takéto dôležité zdravotnícke pracovisko. Je to veľkým prínosom aj pre našu zdravotnú poisťovňu, pretože sa nám budú skracovať čakacie doby, “ dodala riaditeľka prešovskej pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne Alena Ľaľová.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK